Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 17 jan 2020

Ouderwetse keuken? Met deze tips geef je jouw keuken een moderne boost

Een keuken die lang geleden is gekocht en geïnstalleerd, is – vanzelfsprekend – opgebouwd en in elkaar gezet met materialen die op dat moment populair waren. Maar in een modern huis met een eigentijds interieur kan zo’n keuken de look behoorlijk naar beneden halen. Daarom geven wij tips om je ouderwetse keuken om te toveren naar een moderne keuken die past bij de laatste woontrends.

En nee, daarvoor hoef je dus niet je hele keuken eruit te slopen. Deze tips zijn makkelijk, snel én hebben een groots effect. Watch and learn!

Zo maak je van een ouderwetse keuken een moderne keuken

1. Geef de grepen een update

Dit geldt ook voor de styling van dingen die makkelijk te vervangen zijn, zoals als de grepen en lichtknopjes. Deze onderdelen kunnen in een oude keuken waarschijnlijk best een upgrade gebruiken. Ga nu bijvoorbeeld voor een materiaal dat een wat meer tijdloze look creëert, zoals roestvrij staal, brons, koper of mat aluminium.

2. Creëer een open look

En daar bedoelen we vooral mee: mocht je keukenkastjes boven je keukenblad hebben hangen, ga dan bij jezelf na of je deze echt (allemaal) nodig hebt. Als je deze namelijk vervangt voor een stel planken, creëer je in één klap meer ruimte en een open, frisse look.

3. Accessorize!

Een paar mooie decoratieve items kunnen je keuken natuurlijk ook meteen een flinke opsteker geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie set handdoeken of theedoeken, zout en peper vaatjes, snijplanken en plantjes. Voor een paar euro kun je al super leuke items aanschaffen.

4. Een nieuw keukenblad

Het materiaal of de kleur van je keukenblad heeft een groots effect op de gehele look van je keuken. daarnaast is hij relatief makkelijk en goedkoop te vervangen.

> Ook lezen: zo kies je het juiste keukenblad

5. Een fijne zitplek

De keuken is waarschijnlijk dé plek waar je samen met vrienden kookt of een snel ontbijtje eet voordat je ‘s ochtends de deur uit gaat. Maar dan moet daar natuurlijk wel plek voor zijn! Creëer bijvoorbeeld een stijlvolle ontbijtbar.

Niet zo’n grote woning? Geen paniek, ook dan kun je een fijn zithoekje maken in de keuken. Benieuwd hoe? Met deze tips kan je tóch een eettafel kwijt in je kleine woonkamer.

6. Een likje verf doet wonderen

Nieuwe keukenkastjes kunnen een dure investering zijn. Heb je daar op dit moment even geen budget voor, dan is er een hele simpele (maar effectieve!) manier om je keukenkastjes toch een nieuwe look te geven: verf! Wit zorgt voor een frisse look en is natuurlijk gewoon altijd goed, maar ook verschillende pasteltinten of wat bontere kleuren kunnen heel stijlvol zijn.

> Handig: hét stappenplan voor het schilderen van je keuken

7. Denk na over lichtinval in je moderne keuken

Let op: zorg eerst dat je al je andere veranderingen en aanpassingen aan je ouderwetse keuken af hebt voordat je hierover gaat nadenken. Maar vergeet deze stap vooral niet! Licht in de de keuken is heel belangrijk en het heeft een enorm effect op de sfeer van een ruimte.

Kijk naar wat je keuken nodig heeft: valt er veel daglicht binnen? Zijn je keukenkastjes te donker of licht? Welke kleur heeft de muur? Pas de verlichting hier dan ook op aan.

Meer tips voor je keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouderwetse keuken? Met deze tips geef je jouw keuken een moderne boost
Sluiten