Jet Hendriks
Jet Hendriks Diy 6 dec 2019

Zo maak je een moderne kerstkrans met eucalyptus en ander groen

Gek op een kerstkrans, maar vind je een traditionele kerstkrans ook zo véél en bombastisch? Met deze DIY maak je je eigen moderne kerstkrans die je het hele jaar kunt laten hangen. Je hebt er bijna niets voor nodig, dus je kunt meteen aan de slag!

Voordat ik begon met het maken van deze DIY heb ik eerst een aantal spullen verzameld. Je kunt hiervoor de tuin in duiken of via de makkelijke weg naar het tuincentrum. Ik ging voor het tuincentrum.

Dit heb je nodig voor deze moderne kerstkrans

– Een ijzeren ring als basis van je kerstkrans;
– Verschillende takken;
– Ijzerdraad (het liefst donker of groen).

De ring is de basis waarop je de takken bindt. Je hebt tegenwoordig verschillende vormen, rond, vierkant, driehoek, ster… dus be creative!

Qua takken kan je alle kanten op. Ik ben zelf voor alleen groen gegaan omdat ik dit in mijn interieur het mooiste vind. Het is neutraal en makkelijk toepasbaar in veel interieurs.

Maar wanneer jij een uitgesproken interieur hebt, voeg dan zeker kleur toe aan jouw krans! Mijn tip hierbij is om de kleuren van je interieur terug te laten komen in de krans. Enne, eucalyptus mag niet ontbreken in een moderne kerstkrans!

kerstkrans maken
Bron: Jet Hendriks voor Roomed

Zo maak je deze moderne kerstkrans

Begin met de ring uit de verpakking halen en leg deze voor je neer met het ophangsysteem naar boven. Je start zometeen ongeveer op de helft, en hangt enkel aan één zijde takken. De andere zijde blijft leeg.

Je kunt het bloemschikken met de takken vooraf in je hand doen. Maak in dat geval twee verschillende bosjes (één wijst naar boven, één wijst naar onderen). Deze laat je straks over elkaar heen lappen.

Wat ik persoonlijk makkelijker vind is om één voor één de takjes erop te binden. Houd wat ruimte bij het ijzerdraad over, dan hoef je niet continu ijzerdraad om de takjes te knopen, maar kunnen de nieuwe takjes tussen het eerdere ijzerdraadje gebonden worden. Je voorkomt hiermee dat je uiteindelijk meer ijzerdraad ziet dan tak. Dat is immers niet wat je wilt!

De ring ligt nu voor je. maar houd de ring ook af en toe overeind om te zien hoe het resultaat wordt. Voeg zo nodig links en rechts een bloemetje of takje toe. Hang jouw moderne kerstkrans aan een touwtje et voila, jouw eigen moderne kerstkrans is klaar! Let er bij het ophangen op dat de krans niet plat tegen de muur aan gedrukt wordt, want dan worden de bloemen en takken plat gedrukt. Dat is natuurlijk zonde.

Lees meer over Kerst:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maak je een moderne kerstkrans met eucalyptus en ander groen
Sluiten