Merve Ozturk
Merve Ozturk Kinderkamer 20 nov 2020

Boho is hip: 5 tips voor een warme, moderne bohemian kinderkamer

Ook zo gek op een moderne bohemian woonstijl? Waar we bij de traditionele bohemian stijl meteen denken aan behang met drukke prints, is de moderne bohemian stijl wat neutraler. Denk aan witte muren en natuurlijke houten vloeren. En dat maakt ‘m perfect voor de kinderkamer. We dezen 5 tips, lees je mee?

Toch liever een andere stijl in de kinderkamer? Ga voor een strakke Scandinavische stijl of ga all out met een felle neon kleur op de muren.

5 tips voor een moderne bohemian kinderkamer

1. Gedurfde kleuren

No worries, de bekende kleuren van de bohemian woonstijl blijven we zien, maar het mag allemaal net iets gewaagder. Ga voor kleurrijk beddengoed met drukke prints of hang een opvallende slinger met kwastjes op. Omdat de muren wit zijn vallen deze items nóg meer op en is het minder chaotisch dan wanneer je ook nog eens gekleurd behang met verschillende prints op je muren hebt.

2. Verschillende tapijten

Een ongeschreven regel voor deze stijl is dat één tapijt nooit genoeg is. Om het moderne te behouden maar tóch een bohemian sfeer te creëren ga je het liefst voor verschillende soorten tapijten. Plaats er meerdere in de kamer die niet per se bij elkaar passen. Denk aan een ronde beige met pompoms, een donzig wolkje, een kleedje met dierenprints of een Perzisch tapijt wat uiteraard onmisbaar is in een bohemian woonstijl.

Zorg ervoor dat het grotendeels neutrale kleuren zijn en dat er één opvallend kleedje bij ligt om het ijs te breken. Op deze manier wordt de kinderkamer niet te druk maar oogt het wel bohemian.

3. Durf te combineren

Bij het stylen van een bohemian kinderkamer gaat het vooral om het combineren van verschillende materialen en prints. Heb je beddengoed met een leuk printje? Gooi er een aantal kussentjes op met een ander design. Geloof me, door te combineren wordt de kinderkamer er alleen maar toffer op.

Vergeet vooral rotan, jute, zacht bont, macramé en wollen items niet mee te nemen in de moderne bohemian kinderkamer. Deze materialen passen goed bij de bohemian stijl maar zijn toch heel neutraal in de kamer.

Lees ook: Maak in een middagje deze leuke bohemian wandhanger van jute

4. Opvallende accessoires

Een bohemian kinderkamer is natuurlijk niet compleet zonder opvallende accessoires. Omdat de muren voornamelijk wit zijn valt een wandkleed zoals je hierboven ziet nóg meer op. Bovendien voegt een wandkleed meer warmte en gezelligheid aan de kinderkamer. Ga langs bij je plaatselijke kringloopwinkel om er een met een vintage look te scoren.

Andere populaire accessoires zijn macramé hangers, rotan spiegels, gedroogde bloemen zoals pampasgras, fotolijstjes met kleurrijke posters, héél veel knuffels in aardse kleuren en uiteraard kamerplanten die geschikt zijn voor in de kinderkamer.

5. Neutrale meubels

Misschien zijn neutrale meubels wel het allerbelangrijkste voor een moderne bohemian kinderkamer. In de traditionele bohemian stijl hoeft niets te matchen, je kan gaan voor een rotan bed en een geheel andere commode. Voor de moderne bohemian kamer is dat iets anders, meubels in dezelfde stijl zorgen namelijk dat de kamer minder druk oogt.

Vermijd zo veel mogelijk donkere kleuren. Ga juist voor lichte tinten zoals wit, beige of pasteltinten. Wat we heel vaak tegenkomen in deze stijl is rotan – en dat verbaast ons totaal niet, want oh wat past ‘t toch goed binnen deze stijl. Rotan meubels in de kinderkamer staan superleuk, zijn vaak handgemaakt en heel stevig. Daarnaast geven ze de kamer ook een geweldige vintage look.

Lees ook: Weg met die muffe geur – zo kun je het beste rotan schoonmaken

Meer lezen over de kinderkamer

pinterest modern bohemian kinderkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Boho is hip: 5 tips voor een warme, moderne bohemian kinderkamer
Sluiten