Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 11 december 2016

Bij deze moderne boerderij in België liggen de dakpannen niet alleen op het dak!

In het plaatsje Olmen in België staat een bijzonder huis. Architect Pascal François bouwde deze moderne boerderij ter vervanging van een oud huis. Naast het oude huis stond een grote stal, welke in ere is hersteld. De twee gebouwen zijn behoorlijk verschillend van elkaar, maar door het prachtige materiaal gebruik horen ze echt bij elkaar!

Bekijk ook eens deze before & after, waarbij er een vervallen boerderij werd omgetoverd naar prachtig woonhuis.

Zelf je droomhuis bouwen

De moderne boerderij ziet er prachtig uit, maar het meest bijzondere aan de architectuur is toch wel de terra cotta dakpannen! De dakpannen lopen namelijk helemaal door tot aan de grond. Hierdoor wordt er een optische illusie gecreëerd.

Het terra cotta wordt gebroken door verschillende materialen. De grote ramen zijn omlijst met prachtige koperkleurige kozijnen. De ramen geven het huis veel diepte en e koperen randen en ‘boxen’ zorgen voor een speels, ruimtelijk effect. Dat effect is een goede tegenhanger op het grote volume terra cotta waarin eigenlijk moeilijk diepte te zien is.

De bakstenen en het hout van de stal kleuren prachtig bij het terra cotta huis.

Ook het interieur ziet er luxe, maar toch landelijk uit. Er is veel gebruik gemaakt van licht hout. Door de stijlvolle kozijnen komt het koper ook terug in het interieur. Ook al gaat het hier om twee verschillende gebouwen, het huis en de stal horen echt bij elkaar!

Bekijk ook: Dit minimalistische huis in Straatsburg heeft een ingebouwde glijbaan

www.pascalfrancois.be

Reageer op artikel:
Bij deze moderne boerderij in België liggen de dakpannen niet alleen op het dak!
Sluiten