Modern vakantiehuis in Mexico met een tropische vibe en heel veel kleur

Op een schiereiland in Mexico staat een opvallend modern vakantiehuis. De woning is een ontwerp van Studio Arquitectos en hoewel het strakke design er vanbuiten redelijk normaal uitziet, kent het huis vanbinnen toch wel een aantal bijzondere en speelse elementen. De woning is van een fashion designer uit New York en bestaat uit drie aparte studio’s. Dat eerste zie je trouwens terug in een aantal verrassende elementen die je in elke studio tegenkomt!

Een van de opvallende dingen aan het design is de T-vorm die op verschillende plekken terugkomt. Daar heeft het huis dan ook haar naam ‘Casa T’ aan te danken. Kijk maar even mee…

Het design van het exterieur bestaat uit strakke lijnen en natuurlijke materialen, waaronder beton. Iedere studio is zelfstandig en heeft ook een eigen kleurenpallet: groen in de eerste unit, blauw in de tweede en op de bovenverdieping rood met goud. Die kleurtjes, in combinatie met de rest van de inrichting, geven de moderne studio’s een tropisch tintje.

In elke studio komen bepaalde elementen terug, waaronder beton als basis, geometrische tegels op de grond en kleine (witte of zwarte) steentjes in de badkamer en het keukenblok. Iets wat we erg tof vinden in de eerste studio zijn de lampen aan scheepstouw en de boom die in het midden van de unit groeit.

Gaaf, dit stoere bed van beton! Zo’n bed voelt in eerste instantie misschien ietwat kil aan, maar in combinatie met het warme hout en het groen staat het wel erg stylish.

Hoewel de architecten in de eerste twee studio’s nog vrij voorzichtig waren met kleur, hebben ze in de bovenste unit flink uitgepakt. De bar werd geel en de badkamer volledig rood. Misschien ietwat overdreven zo’n hele ruimte in één kleur, maar een vleugje rood voegt wel écht pit toe aan je interieur! En spot je de T-vorm?

www.studioarqs.com.mx

Reageer op artikel:
Modern vakantiehuis in Mexico met een tropische vibe en heel veel kleur
Sluiten