Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 3 feb 2019

Tof: een interieur met zwart, wit, grijs én opvallende lampen

Je moet de wereld niet zwart-wit bekijken, maar dat betekent niet dat we kleurloosheid maar helemaal uit ons leven moeten bannen. In je woning kan het bijvoorbeeld prima! Vooral als je het doet zoals in dit Scandinavische huis. Daar zijn verschillende grijstinten niet alleen afgewisseld met wit en zwart, maar er wordt ook gebruikgemaakt van verschillende patroontjes én structuren. Saai? Integeldeel!

En o ja, de opvallende lampen maken het geheel nog net een beetje leuker.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 2
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 3

Opvallende lampen in een Scandinavisch appartement

Toffe lamp nummer één bevindt zich in de woonkamer. De zachte roze bol boven het kleine tafeltje brengt nét een beetje kleur aan bij de witte bank en gordijnen, en staat mooi bij de zwarte bank en kast. Het is trouwens heel slim om je tv op een hoge zwarte kast te zetten; de tv is heel aanwezig in veel kamers, terwijl dat lang niet altijd mooi is. Op deze manier valt ‘ie wat minder op.

In de woonkamer zie je ook al goed hoe de verschillende koele tinten worden gecombineerd – niet alleen door zwarte en witte meubels naast elkaar, maar ook door het vloerkleed en de kussens die bijvoorbeeld gewoon meerdere ‘kleuren’ in zich hebben. Het quasi-slordig neergelegde dekentje roept bovendien een zacht en knus gevoel op, net als de kaarsen op het tafeltje. Ook de kussens op de eettafelstoelen (op de foto hieronder) zijn zowel zacht als gemêleerd.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 4
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 5

In de keuken zien we – naast wederom een mooie moderne lamp – voor de verandering een ietwat andere kleur dan zwart, wit en grijs: bruin! In het streepjesbehang op de muur, welteverstaan, maar dat had je vast al gezien. Je kunt immers niet echt om zo’n opvallend behang heen. Eerlijk is eerlijk, dat moet je wel mooi vinden, maar het staat hoe dan ook vast dat het de keuken een stuk minder saai maakt dan ‘ie anders misschien zou zijn.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 6
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 7

Ook een leuk detail: een ijzeren stellingkast op wieltjes naast de koelkast. Die geeft je keuken niet alleen een industriële uitstraling, maar je kunt er ook nog lekker veel spullen in en op kwijt.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 9

In de slaapkamer is dezelfde truc toegepast als in de woonkamer: drapeer een zacht kleedje over het bed heen et voilà, je voelt je er meteen thuis. Maar ook de andere details zijn heel mooi, zoals het kleine bankje in de andere kamer en o ja, de enorme zilveren kandelaar. Is weer eens wat anders dan een opvallende lamp.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 10
Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 11

De master bedroom mag dan stijlvol zijn, maar stiekem zouden wij toch nog liever in deze slaapkamer slapen: dat is toch de droom van iedere (inmiddels opgegroeide) tiener? De enorme spiegel met vrolijke witte lampionnetjes, de kaptafel en natuurlijk de lichtjes boven het bed… Zwijmel. We zijn zelfs instant verliefd geworden op de knuffelbeer.

Afbeelding van een Scandinavisch appartement met opvallende lampen 12

En als je dan toch een thema van zwart, wit en grijs hebt, dan moet je dat natuurlijk wel in elke ruimte doorvoeren. Daarom is er zelfs bij de wc’s en douche een mooi mozaïekwandje van verschillende grijstinten. Je weet wat ze zeggen: it’s all in the details.

Meer mooie moderne woningen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjurfors

Reageer op artikel:
Tof: een interieur met zwart, wit, grijs én opvallende lampen
Sluiten