Een modern interieur in een klassiek jasje

De bewoners van deze villa wilden graag in de stad wonen, maar ze vonden New York niet de beste plek om hun kinderen op te laten groeien. De keuze viel daarom op een plaats dichtbij de Big Apple. Op de plek van het huis was vroeger een Quaker-nederzetting. De bewoners wilden die geschiedenis terug laten komen in het ontwerp van het huis. Bates Masi + Architects ontwierp daarom een huis met een klassieke buitenkant met een modern interieur.

De drukte van de stad is één van de redenen waarom de bewoners liever met kinderen buiten New York wonen. Toch zijn er ook andere oplossingen te bedenken. Een New Yorkse architect bouwde bijvoorbeeld een schuurtje in zijn achtertuin om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

De architecten kozen voor een exterieur van houten panelen. Zo krijgt de villa de typische look van een schuur, die lijkt op de huizen zoals de Quakers ze een paar honderd jaar geleden bouwden. Een schuur klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar kan juist een tof uitgangspunt zijn voor een nieuw huis. Neem bijvoorbeeld deze oude schuur in Chili, die werd omgebouwd tot een prachtig woonhuis waarbij de authentieke details bewaard bleven.

Er is een groot contrast tussen het interieur en exterieur, maar er is wel een gemeenschappelijke factor. Net zoals buiten is er in het interieur veel hout te vinden. Zelfs het plafond is van hout. Nou is dat op zichzelf niet revolutionair, want houten plafonds zien we genoeg. Wat dit plafond zo bijzonder maakt is dat het patroon dat op de vloer ligt terug komt in het plafond. Een gave manier om met een plafond een statement te maken en doordat het hout vrij licht is, past het goed bij een modern interieur.

Niet alleen met hout, maar ook met kleur kan je jouw plafond laten opvallen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? We hebben een stevige dosis inspiratie voor je!

Ook in de keuken voert hout de boventoon. Zo krijgt de keuken een warme uitstraling en tijdloze look. Lees dit artikel als je wilt weten wat de tips en trics voor een tijdloze keuken zijn!

Wat is er nou lekkerder dan ‘s ochtends de deuren van de slaapkamer open te schuiven en zo de tuin in te lopen? De bewoners van deze villa weten het, want zij hebben het geluk dat de slaapkamers grenzen aan de tuin. Wat een bofkonten!

Benieuwd naar meer van dit soort gave projecten? Check dan eens deze oude boerderij in Brabant die na een fantastische make-over een heel modern interieur heeft.

www.curbed.com

Reageer op artikel:
Een modern interieur in een klassiek jasje
Sluiten