Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 7 mrt 2016

Dit huis van gebrand cederhout past perfect in de omgeving

Een grafisch ontwerpster uit Wisconsin was samen met haar man op zoek naar een fijne plek om te wonen en helemaal tot rust te komen. Ze vonden deze prachtige plek aan Lake Michigan en wilden graag een huis bouwen dat perfect in de omgeving zou passen. Hiervoor vroegen ze de hulp van Johnsen Schmaling Architects. Het resultaat is een prachtig, modern huis dat door het exterieur van gebrand cederhout helemaal opgaat in de omliggende natuur.

Een beetje in hetzelfde straat is ook dit prachtige huis, dat staat in de bossen van Frankrijk.

Het huis bestaat eigenlijk uit twee blokken. In het onderste deel is de woonkamer en keuken gesitueerd. Daarop is een blok geplaatst, waar de slaapkamer en badkamer zijn gemaakt. De grote ramen bieden prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

>> Modern huis dat bestaat uit drie opgestapelde kubussen

Door het cederhout te branden krijgt het huis een rauwe uitstraling, maar wel op een moderne manier! Het donkere hout past prachtig bij de kleuren van de bomen. Het gebrande hout wordt gecombineerd met onbewerkt cederhout en veel glas.

In tegenstelling tot de buitenkant, is de binnenkant juist super licht: witte muren, een lichte gietvloer en een hypermoderne trap van staal. Een bijzonder contrast! Door het interieur zo basic te houden gaat alle aandacht naar de prachtige omgeving. De vele ramen zijn net grote schilderijen, die ook weer veel kleur aan het interieur geven.

Het huis is niet groot, maar door de open indeling en het vele daglicht voelt het huis toch heel ruimtelijk aan.

Bekijk ook eens dit moderne huis dat net als dit huis een bijzondere buitenkant heeft: de houten constructie lijkt net op een bijenkorf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.johnsenschmaling.com

Reageer op artikel:
Dit huis van gebrand cederhout past perfect in de omgeving
Sluiten