Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur februari 2, 2016

Modern huis van beton aan de kust van Australië

Voor ons blijft beton toch wel een van de coolste bouwmaterialen. Vooral als je voor een huis met een moderne look gaat! Beton geeft een industriele uitstraling, maar het is ook heel goed te combineren met andere materialen als hout en staal. Dit prachtige huis van beton staat in Torquay, een plaats in het zuidelijkste puntje van Australië. Het huis is ontworpen door AUHAUS Architecture. Het geperforeerde beton in combinatie met de houten, horizontale latten geeft het huis een spannende look.

Beton kan ook heel goed gecombineerd worden met klassieke elementen. Zo werd deze villa verbouwd tot modern paleisje, maar de klassieke elementen bleven behouden en sluiten tóch naadloos aan op het minimalistische interieur.

De betonnen gevel aan de straatkant leidt naar een fijne binnentuin met veel gras, planten en een fijn terras. Rondom het huis rust een betonnen constructie op stalen pilaren. Op de betonnen constructie zijn mooie inheemse grassen en planten geplant.

Niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen ziet het huis er fantastisch uit. Het beton en het hout komen ook terug in het interieur. Ondanks dat de wanden verder niet zijn afgewerkt, voelt het huis niet ‘koud’ aan. Grote vloerkleden, zachte stoffen en XXL kunstwerken geven het huis gezelligheid en warmte.

In de keuken en in de badkamer wordt er ook veel gewerkt met marmer. Door al deze materialen door het gehele huis terug te laten komen, wordt het huis één geheel.

Eenheid in huis is heel belangrijk! Je kunt rust en eenheid creëren door ‘de regel van drie’ toe te passen. Hoe dit precies werkt, lees je hier!


Wil je zelf meer beton brengen in je interieur? Bekijk dan deze artikelen!

auhaus-arch.com

Reageer op artikel:
Modern huis van beton aan de kust van Australië
Sluiten