Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 1 sep 2017

Ruimtegebrek? Dit moderne huis heeft een grote tuin óp het dak

Wat doe je als je een kavel hebt gekocht en een groot huis wil bouwen, maar daarnaast ook wilt genieten van veel natuur en een grote tuin? Dan neem je contact op met architecten Vo Trong Nghia en Masaaki Iwamoto en vraag je hen om een passende oplossing te bedenken. Tenminste, dat is wat de eigenaar van dit prachtige moderne huis in Vietnam heeft gedaan. De designers ontwierpen een groot huis dat vrijwel de hele kavel beslaat en bouwden de tuin op het dak!

Architect Vo Trong Nghia staat bekend om zijn moderne ontwerpen met véél groen. Bekijk ook deze ontwerpen:

Het dak van het huis is trapsgewijs gebouwd, waardoor er op het dak terrassen ontstaan. Een mooie verwijzing naar de Oosterse rijstvelden. Qua beplanting zijn deze terrassen ook heel handig. De eigenaar van het huis kon op deze manier kleine tuintjes indelen op soort en hoogte.

Het nadeel van een bungalow waarbij alles gelijkvloers is, is dat het lastig is om veel daglicht naar binnen te laten. Dit wordt vaak opgelost door het weglaten van binnenmuren of dakramen. Vo Trong Nghia en Masaaki Iwamoto kozen ervoor om in het midden van het huis een kleine binnentuin te creëren.

>> oude stomerij wordt open huis rondom een groene patio

De woonkeuken en zithoek zijn gesitueerd aan de kant van het huis waar het dak het hoogste is. Zo heeft de woonruimte een fijne, ruimtelijke uitstraling. In het laagste gedeelte van het dak is een split-level verdieping gebouwd waar de slaapkamer zijn gemaakt.

Heb jij thuis een plat dak waar je wel een tuin op zou kunnen maken? Lucky you! Check deze DIY voor een simpele plantenbak voor op het dakterras. Je hebt natuurlijk ook een lekkere chillplek nodig. Wij knutselden van drie houten pallets een heerlijk daybed in elkaar. Bij hier het stappenplan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruimtegebrek? Dit moderne huis heeft een grote tuin óp het dak
Sluiten