De bewoners van dit huis zitten altijd op een roze wolk

De bewoners van dit huis zitten letterlijk op een roze wolk! Het huis staat in Melbourne, Australië, en is ontworpen door het Australische architectenbureau McBride Charles Ryan. In eerste instantie stond hier een typisch Australische bungalow, maar het architectenbureau maakte een uniek plan voor de verbouwing met als resultaat deze te gekke wolk.

De bijzondere vorm zorgt voor een fijne dieptewerking en ook het object in de woonkamer helpt daaraan mee!

6c2d9981e1be5e96cb2bead9fc299fe5
Met de verbouwing van het huis hield het architectenbureau niet alleen rekening met de wensen van de cliënt, maar ook met die van de buurtbewoners. Van de voorkant heeft het huis een vrij ‘normale’ look, precies zoals de andere huizen in de straat.

>> Tussen alle Victoriaanse huizen staat opeens een modern huis

modern huis

modern huis

modern huis

In tegenstelling tot de voorkant, is het vanaf de achterkant gezien een heel modern huis. ‘De wolk’ is opgebouwd uit verschillende houten en metalen delen. Door de houten latten in de lengte van het huis te leggen – ook vanbinnen -, krijgt het huis veel diepte en een uniek perspectief.

modern huis

modern huis

Het interieur van dit huis is al net zo bijzonder als het exterieur. Middenin de woning staat een grote roze box. Daarin zit de keuken verstopt en dient daarnaast als verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte. De box is opgebouwd uit verschillende ‘blokken’ die ook allemaal een verschillende tint hebben. Dit kleurenpalet en de moderne, kubistische vormen zorgen ook binnen voor een bijzondere dieptewerking.

>> In deze koperen box wordt de mooiste kunst bewaard

modern huis

modern huis

Ook deze huizen hebben een bijzondere vorm:

www.mcbridecharlesryan.com.au

Reageer op artikel:
De bewoners van dit huis zitten altijd op een roze wolk
Sluiten