Tussen alle Victoriaanse huizen staat opeens een modern huis

Linden Street in San Francisco staat vol met oude, Victoriaanse huizen. Al deze huizen hebben eigenlijk dezelfde look: horizontale latten, een erker en een halfrond afdak op de bovenste verdieping. Er was alleen één leeg kavel tussen deze oude huizen. Daarvoor werd architectenbureau Sparchs ingeschakeld. Zij mochten een bijzonder ontwerp te creëren. Het resultaat: een futuristisch huis dat nu echt dé eyecatcher van de straat is.

Het is altijd opvallend als één huis qua uitstraling en exterieur afwijkt van de rest van de straat. Neem bijvoorbeeld dit moderne huis, geïnspireerd op de stadsbus die elke dag voorbijrijdt.

De eigenaren van de kavel wilden graag een modern huis dat de look van de straat compleet zou veranderen. Het bijzondere aan dit huis is dat het ontwerp wel wat verwijzingen heeft naar de oudere huizen. Zo heeft het huis ook erkers en zijn de houten latten niet horizontaal, maar verticaal geplaatst.

Niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen heeft het huis een moderne look. Door de dakramen komt er veel daglicht binnen waardoor het huis nog groter lijkt dan het is. Omdat het huis vanbinnen is gebouwd met splitlevel verdiepingen, kun je vanaf de begane grond helemaal omhoog kijken!

>> 7x bijzondere trappen in huizen en openbare ruimtes

MEER LEZEN?
San Francisco staat vol met bijzondere huizen. Een ander modern huis, gebouwd op een steile heuvel, vind je in dit artikel. Inspiratie voor minimalistische styling kun je halen uit dit appartement.

www.sparchs.net

Reageer op artikel:
Tussen alle Victoriaanse huizen staat opeens een modern huis
Sluiten