Dit moderne huis is op maat gemaakt voor opa en oma

Architect Daniele Claudio Taddei kreeg de opdracht om een modern huis te ontwerpen voor een ouder echtpaar in Zürich. Het nieuwe huis moest direct naast het huis komen te staan waar het echtpaar eerst samenwoonde met de (klein)kinderen en moest tevens passen bij hun levensstijl van nu. Zo hebben ze meerdere huisdieren en passen ze graag op de kleinkinderen.

De architect zorgde daarom voor een ‘geheime’ deur van de kinderslaapkamer naar de master bedroom, zodat het oppassen net wat gemakkelijker wordt. Ook hield de architect rekening met de huisdieren. Die kregen namelijk een eigen entree!

modern huis
modern huis
modern huis

Wat meteen opvalt is de vrij gesloten voorgeven van het pand. De achterkant van het huis bestaat daarentegen juist helemaal uit glas. Zo hebben de bewoners vanaf de straat geen inkijk, genoeg privacy én toch ook voldoende licht in huis!

modern huis
modern huis

>> Een modern huis in Australië met een zonovergoten tuin.

modern huis

Omdat door de grote ramen en de materiaalkeuze het huis erg licht is, kozen de architecten voor een ietwat donkere, houten vloer. Een slimme keuze, omdat er zo meer sfeer aan de kamer wordt toegevoegd. Voor meer inspiratie voor de juiste vloer kan je dit artikel eens bekijken!

modern huis
modern huis

Om de bewoners het gevoel te geven in een groot huis te wonen is de keuken expres klein en laag gehouden. De woonverdieping is namelijk niet enorm. Doordat de ruimte niet wordt onderbroken door een massieve keuken lijkt de kamer veel groter. Dus, als je niet al te groot woont is het slim om geen grote en vooral hoge objecten midden in de ruimte te plaatsen. Wil je meer tips over hoe je je huis het beste in kan richten als je niet zoveel ruimte hebt, lees dan dit artikel eens!

modern huis
modern huis

De bewoners van dit moderne huis worden al een dagje ouder. Het was dus belangrijk daar rekening mee te houden. Als je wat ouder wordt gaat bijvoorbeeld het traplopen niet altijd even gemakkelijk. Maar omdat het bouwperceel maar klein was moesten er toch meerdere verdiepingen komen. Door netten langs de trap te plaatsen blijft het traplopen ook op hogere leeftijd een veilige onderneming.

Ben jij helemaal enthousiast over dit moderne huis en wil je graag nog meer zien, dan moet je zeker deze binnenkijker bij een minimalistische loft in Stockholm bekijken.

modern huis
modern huis
modern huis

www.archilovers.com

Reageer op artikel:
Dit moderne huis is op maat gemaakt voor opa en oma
Sluiten