Een modern huis met een ongewone indeling

Dit moderne huis in Straatsburg, Frankrijk, heeft een heel ongewone indeling. Waar de leefruimte zich bij de meeste huishoudens op de begane grond bevindt en de slaapkamers boven zijn, is dat hier juist omgedraaid. Benieuwd waarom dit zo is? Kijk snel verder.

Het huis komt uit 1901 en heeft met behulp van f+f architectes nu een nieuwe indeling gekregen.

Het huis bestaat eigenlijk uit drie basis materialen: de houten vloer, zwart MDF en marmer. Deze drie materialen zien we dan ook meteen in de keuken. De combinatie van de zwarte keuken en het marmeren eiland zorgt voor een chique look.

Dat het huis deze ongewone indeling heeft, is eigenlijk helemaal niet zo gek. De bovenverdieping heeft erg veel ramen en onwijs mooie balken. En aangezien je meer tijd doorbrengt in het woongedeelte dan in het slaapgedeelte van een huis is deze indeling erg slim, zo kun je er namelijk optimaal van genieten!

Door de minimalistische inrichting van het huis wordt ook alle focus gelegd op de ruimte zelf met zijn mooie eigenschappen. Wil jij zelf ook een minimalistisch interieur? Volg dan deze elf stappen!

Op de begane grond plaatsten de architecten een zwarte box met daarin de slaap- en badkamer. Dit soort constructies zien we wel vaker. Bijvoorbeeld in dit huis, waar het ook een ideale manier is om een kleine ruimte met privacy te maken in een verder open ruimte.

Wil jij ook een minimalistische badkamer? Zorg er dan voor dat je al je verzorgingsproducten opbergt achter gesloten kastdeuren. Ga voor zo min mogelijk accessoires én kies voor een strakke afwerking.

Naast de zwarte box zijn ook de twee kinderkamers en een extra zitruimte te vinden op de begane grond. Allemaal geheel in minimalistische stijl. Deze kamers hebben wel iets meer kleur, wat zorgt voor een speelse en vrolijke uitstraling.

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar deze moderne loft met een Scandinavisch interieur voor meer inspiratie!

fplusf.fr

Reageer op artikel:
Een modern huis met een ongewone indeling
Sluiten