Modern huis met karakteristieke elementen en Scandinavische feel

Hoewel dit huis in Northcote, Australië, staat, heeft het een Scandinavische feel. Het straalt een en al rust uit. De binnenkant van de bestaande woning werd volledig gerenoveerd door architectenbureau Rob Kennon. Daarbij koos de architect voor een koel kleurenpallet in combinatie met een aantal ruwe elementen zoals beton, bakstenen muren en onbehandeld multiplex. Het resultaat: een modern huis met een karakteristieke touch.

Lees House bestaat uit één verdieping van 135 vierkante meter. De gekozen materialen vind je in het hele huis terug waardoor overal dezelfde sfeer hangt. Eigenlijk is het huis een grote open ruimte die door slimme roomdividers zoals kastenwanden opgedeeld wordt in verschillende zones.



Door de combinatie van ruwe materialen, lichte kleuren en de minimalistische inrichting heeft het interieur een fijne Scandinavische feel. Bij gebrek aan normale muren, maakte het architectenbureau een aantal muren van multiplex. Dit is een handige manier om de ruimte op te delen en zorgt daarnaast voor een levendig gevoel. Naast de multiplex muren werden de bakstenen muren licht gepleisterd. Hierdoor blijft de ruwe structuur zichtbaar, maar past de muur wel bij de lichte kleuren van de rest van het interieur.

Slim in een nisje in de woonkamer weggestopt: de home office. Aangezien de minimalistische werkplek tussen twee muren ‘hangt’, heb je er weinig last van, maar wordt ook dit stukje van de leefruimte functioneel gebruikt. Een goede toevoeging aan de lege muur is bijvoorbeeld deze handige organizer die je makkelijk zelf maakt.


In de open keuken liet het architectenbureau een aantal vlakken open, waardoor de keuken verbonden blijft met de woonkamer en eetkamer. Om extra opbergruimte te creëren, voegde de architect een inbouwkast en planken toe. Handig! Daarnaast is zo’n open kast natuurlijk leuk om te stylen met keukenspullen en andere decoraties of bijvoorbeeld kruidenplanten.


In tegenstelling tot de rest van de ruimte is in de keuken juist gekozen voor contrasterende zwarte keukenkastjes. Aangezien er genoeg licht binnenkomt – ook door het skylight in de keuken – kan dat prima in dit huis zonder dat het heel benauwend aanvoelt.



robkennon.com