Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur februari 27, 2016

Modern huis in Tokyo met conceptueel design

Wij zijn fan van alles wat uit Japan komt. Of het nu gaat om kunst, het lekkere eten, de prachtige kleding of het bijzondere design. Japanners weten namelijk als geen ander hoe je design zo kan omtoveren tot een ontwerp waarbij alleen het hoognodige overblijft. Minimalisme ten top, maar wel altijd met een high tech uitstraling. Dit huis in Tokyo heeft al het bovengenoemde. Het huis is ontworpen door Junichi Sampei.

De eigenaren van dit kavel – gelegen op de hoek van de straat – stonden voor een lastige beslissing. Want hoe bouw je een huis op een kleine hoek, dat genoeg ruimte heeft en ook nog eens privacy biedt?

De architect kwam met de oplossing. Een conceptueel, modern huis met veel ramen, die worden afgeschermd door geperforeerde metalen platen. Hierdoor komt er daglicht binnen, maar heb je geen last van nieuwsgierige voetgangers.

Het huis zelf is compleet gemaakt van beton. Door de gehele kavel te gebruiken, een goede indeling te maken en de drie verdiepingen te bouwen, is het huis – ondanks de kleine kavel – toch 80 vierkante meter groot.

In tegenstelling tot de wit metalen buitenkant, is in het interieur het beton wel overal te zien. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en keuken en de twee verdiepingen daarboven worden met elkaar verbonden door een prachtige industriële trap. Om alle ruimte die er is zo goed mogelijk te benutten zijn er enkele split levels gemaakt waar bijvoorbeeld de badkamer en de slaapkamer zijn gebouwd.

In het huis wordt goed gebruikt gemaakt van het contrast tussen het witte staal en het grijze beton. Meder hierdoor is het een bijzonder en modern huis met een conceptuele uitstraling.

Het huis ziet er niet alleen overdag indrukwekkend uit, maar ook ‘s avonds! Doordat het licht door de geperforeerde platen schijnt, krijgt het huis een bijzondere look en wordt ook indeling duidelijk.

Dit huis doet ons een beetje denken aan de nieuwe Acne Studios flagship store in Seoul. Ook hier wordt namelijk het licht in het interieur gebruikt voor het exterieur. Benieuwd? Check het hier!

www.xain.jp

Reageer op artikel:
Modern huis in Tokyo met conceptueel design
Sluiten