Modern huis in Nieuw-Zeeland met bijzonder gave trap

In de prachtige natuur van Pakiri Beach in Nieuw-Zeeland staat een modern huis met een bijzondere, asymmetrische vorm. Het huis is ontworpen door Studio2 Architects. De opdrachtgever, een schrijver, wilde een gastvrij huis hebben waar hij vrienden en familie kan ontvangen, maar het moest tegelijkertijd ook een rustige en inspirerende omgeving zijn waar hij ongestoord kan werken. Het resultaat is een modern huis met een prachtig interieur waarbij verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd.

Studio2 Architects heeft voor zowel het exterieur als het interieur drie bijzondere materialen gebruikt. Het beton en staal wordt gecombineerd geolied cederhout. Door de olie én de goed uitgedachte verlichting krijgt het huis – ondanks de industriële materialen – een warme uitstraling.

Ben je benieuwd hoe het huis aan zijn asymmetrische vorm komt? Bekijk dan deze video, waarin de constructie van het huis stap voor stap wordt geanimeerd.

Ook de binnenkant is verre van symmetrisch. In het midden van de woonkamer is de keuken gesitueerd. Door de glazen achterpui heeft de eigenaar tijdens het koken prachtig uitzicht over de omliggende natuur.

Het huis heeft een bijzondere trap! Door de verspringende treden neemt de trap minder ruimte in dan een normale trap. Ook in de trap komt de warme verlichting terug.

Door de industriele materialen te combineren met meerdere houtsoorten, krijgt het huis warmte en gezelligheid. Wil jij in jouw interieur ook meer spelen met hout? Wij geven je vijf tips voor het combineren van verschillende houtsoorten. In dit huis in Göteborg zijn ook veel houtsoorten met elkaar gecombineerd, bij zowel vintage als nieuwe meubels. Inspiratie genoeg!

www.s2a.co.nz

Reageer op artikel:
Modern huis in Nieuw-Zeeland met bijzonder gave trap
Sluiten