Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 16 jan 2016

Modern huis in Australië met een grote, zonovergoten tuin

Als ik de loterij zou winnen, zou ik meteen een fijn huis in Australië kopen. Dan zou ik mijn familie vaker bezoeken, lekker vakantie vieren en genieten van de (hete!) zon. Dit huis in Caulfield, een van de suburbs van Melbourne, lijkt behoorlijk op hoe ik zo’n tweede huis voor me zie! Het is ontworpen door Bower Architecture and they did a fantastic job. Het originele huis werd bijna helemaal gesloopt en maakte plaats voor dit bijzondere huis dat bestaat uit veel unieke elementen.

Het ziet er fantastisch uit, maar de verbouwing was sowieso vrij bijzonder. De originele voorgevel van het oude huis bleef overeind en is meegenomen in het ontwerp van het nieuwe huis.

Het huis bestaat uit drie delen. Op het achterste gedeelte is de eerste verdieping gebouwd. Deze verdieping is iets groter dan de begane grond en wordt in de tuin ondersteund door een balkenconstructie. Dit ziet er te gek uit en zorgt ook nog eens voor een beetje schaduw om aan de hete Australische zon te kunnen ontsnappen.

De tuin is behoorlijk luxe ingericht met een groot zwembad en een fijn terras. De plek onder de overkapping is ingericht als loungehoek met een heerlijke bank en een grote open haard.

De metalen constructie, die we al zagen bij de overkapping, komt ook terug in het interieur. Hoewel het huis bestaat uit veel verschillende onderdelen komen bepaalde materialen telkens terug op verschillende plekken in en rondom het huis. Dit zorgt voor continuïteit en eenheid in het design.

De ruimte waar de eetkamer is gesitueerd heeft een hoog plafond en veel ramen. Door de ruimte compleet wit te schilderen en lampen met lange pendels te gebruiken, wordt deze hoogte extra geaccentueerd. Wil je meer tips voor het faken van een hoog plafond? Bekijk dan dit artikel. Heb je juist een hoog plafond in de keuken maar weet je niet zo goed wat je met al die ruimte aanmoet? Check dan even deze tips.

De keuken heeft door de grijze natuurstenen, het hout en de prachtige marmeren keuken een rustig kleurenpalet. Meer heeft zo’n prachtige keuken ook helemaal niet nodig!

>> 4x tips voor een clean interieur (die weinig moeite kosten!)

Bekijk ook eens deze heerlijke Australische huizen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.bowerarchitecture.com.au

Reageer op artikel:
Modern huis in Australië met een grote, zonovergoten tuin
Sluiten