Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 1 januari 2016

Dit huis is geïnspireerd op de stadsbus die elke dag voorbij rijdt

Dit bijzondere huis in het noorden van London is ontworpen door NK Architects. Achter het ontwerp zit een bijzonder verhaal! Het originele huis, wat erg leek op het huis van de buren, is gesloopt en daarvoor in de plaats is een nieuw, modern huis gekomen. Het huis past precies tussen de twee oudere huizen in, wat zorgt voor een bijzonder contrast in deze typisch Londense straat!

Het huis is geïnspireerd op de Londense bus 73, die elke dag door de buurt rijdt, op weg van Victoria Station naar Noord-Londen.

Met het ontwerp is rekening gehouden met de smalle strook grond. Omdat het huis precies tussen de twee bestaande huizen moest passen, was de architect nogal wat restricties opgelegd. De opdrachtgevers, een koppel met twee kinderen, wilden graag een grote masterbedroom met een studeerkamer. Op de begane grond is de woonkamer en keuken gesitueerd, op de eerste verdieping de kinderkamer en badkamer en op de bovenste verdieping het domein voor de ouders.

Zit jij zelf ook middenin de verbouwing van jouw droomhuis? Met deze tips overleef jij deze chaotische tijd!

Dit moderne huis in Buenos Aires is ook precies tussen twee panden ingebouwd en dit huis in Zweden is qua architectuur een echte vreemde eend in de bijt!

www.nicholaskirkarchitects.co.uk

Reageer op artikel:
Dit huis is geïnspireerd op de stadsbus die elke dag voorbij rijdt
Sluiten