Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 23 feb 2016

Modern huis dat speciaal is gebouwd tegen overstromingen

Wanneer een gebied te maken heeft met extreme omstandigheden, zoals overstromingen, aardbevingen of een onvoorspelbaar klimaat, worden architecten extra uitgedaagd bij het ontwerp van het betreffende gebouw. Zo zagen we eerder al dit huis in Japan dat bestand is tegen de ijskoude winters en warme zomers en kan dit prefab huis zelfs een orkaan weerstaan. Ook dit huis in Pomona, Australië, heeft een bijzonder ontwerp. Het huis is namelijk gebouwd op palen en is zo bestand tegen de vele overstromingen, die dit gebied teisteren.

Het huis is ontworpen door Robinson Architects. Scroll snel verder voor meer foto’s!

Naast dat de ergste overstroming het huis niet zal aantasten, heeft de verhoging ook nog een ander voordeel: onder het huis zijn grote watertanks gebouwd waar regenwater wordt opgeslagen. Mede door deze tanks is het huis zelfvoorzienend en dus ook nog eens duurzaam.

Het puntdak helpt het huis koel te houden onder de hete Australische zon.

Los van het feit dat dit huis zoveel voordelen biedt, ziet het er ook super bijzonder uit! En bij zo’n bijzonder huis hoort natuurlijk ook een goede naam: Platypus House is vernoemd naar het vogelbekdier dat leeft aan de oostkust van het land en vooral in het water te vinden is.

Staat duurzaamheid bij jou ook hoog in het vaandel? Om duurzaam te wonen hoef je gelukkig niet meteen een nieuw huis te bouwen. Begin klein met deze makkelijke tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

robinsonarchitects.com.au

Reageer op artikel:
Modern huis dat speciaal is gebouwd tegen overstromingen
Sluiten