Modern familiehuis met wel een heel bijzondere bovenverdieping

Dit huis in Sydney is een ontwerp van Luigi Rosselli Architects voor een jong gezin. De eigenaren droomden van een fijn familiehuis met een open haard, ramen met stalen frames, hoge plafonds en een warme sfeer. Wat het gezin absoluut niet wilde, was een steriele moderne ruimte die kil aanvoelt. Die wensen wist het architectenbureau in samenwerking met Decus Interiors heel goed waar te maken! Het resultaat: een modern familiehuis met robuuste betonvloer, maar wel een warme look door (letterlijk) zachte meubels en kleurige details.

Vanbuiten ziet het huis er al net zo bijzonder uit als vanbinnen. Ook niet verkeerd: de woning heeft zelfs een ingebouwde, half overdekte barbecue!

De overhangende bovenverdieping met luiken valt direct op. Een bijzonder architectonisch element, dat typerend is voor het architectenbureau Luigi Roselli. Bij dit huis (van dezelfde architecten) zagen we namelijk een zelfde soort constructie!

Om genoeg ruimte voor de slaapkamers te creëren, ontwierp het architectenbureau een overhangend deel met witte luiken. De witte luiken geven het huis niet alleen karakter, maar zijn ook heel handig; hierdoor blijven de slaapkamers zomers lekker koel zonder airconditioning.

De stoere ramen met stalen frame komen ook binnen terug in de vorm van schuifdeuren. Zo blijft de sfeer in de ruimte open, waardoor het in combinatie met de witte basis groter lijkt. Het hout en de kleurrijke details en zachte materialen voegen warme toe aan de woonkamer. Zou jij niet weten wat je met zo’n hoog plafond moet doen? In dit artikel geven we zeven tips.

Gaaf, de donkere keukenkastjes in combinatie met het lichte marmer! Dit geeft de keuken een chique look, terwijl het door de details goed blijft passen bij de rest van de stoere ruimte. Vind je zo’n heel keukenblad te veel van het goede, maar wil je wel een touch of marbel in de keuken? In deze budget find delen we zeven marmeren planken onder de twintig euro.

>> Zelf ook zulke stoere handgrepen voor aan de kledingkast maken? We leggen je hier uit hoe je die leren greepjes maakt.

De master bedroom voelt door de zoete kleuren en zachte materialen als een oase van rust. De badkamer is daartegenover weer iets stoerder, een gaaf contrast dat wel perfect bij de robuuste elementen van het huis past!

luigirosselli.com

Reageer op artikel:
Modern familiehuis met wel een heel bijzondere bovenverdieping
Sluiten