Modern familiehuis in Bloemendaal met muren en meubels van multiplex

Dit huis in Bloemendaal ziet eruit alsof er twee grote blokken op elkaar zijn gestapeld. De achterzijde bestaat bijna volledig uit glas, waardoor binnen en buiten bijna naadloos in elkaar overlopen. Alleen de buitenkant ziet er dus al onwijs gaaf uit en dan hebben we binnen nog niet eens laten zien!

Het interieur is ontworpen door het Nederlandse i29 interieurarchitectuur. Zoals we al zeiden, is het een modern familiehuis met een vrij strak en basic interieur. De basis is grotendeels wit met contrasterende zwarte elementen en een strakke betonvloer. Maar wat dit huis zo bijzonder maakt en een warme uitstraling geeft: het gebruik van multiplex in de verschillende ruimtes. Te gek!

Multiplex

Een deel van de muren is bedekt met multiplex. Dat is trouwens een van de herkenbare elementen waar dit architectenbureau veel mee werkt. Zo bouwden ze bijvoorbeeld al eens een garage in Amsterdam om tot woonhuis, maar ook dit super lichte appartement in Amsterdam waarbij alle vormen en materialen perfect op elkaar afgestemd zijn. Hun tofste ontwerp is toch wel het Tetris house, dat ontstond vanuit een rekensom. Om de muren van multiplex zo optimaal mogelijk te gebruiken, maakten ze er onder andere inbouwkasten van. Aangezien er eigenlijk maar aan een kant van het huis licht binnenkomt, creëerden de architecten dakramen boven de open trap voor extra daglicht.

De bewoners gebruiken een deel van de bovenverdieping als zithoek. Hier zit een open haard van multiplex die ook meteen als room divider wordt gebruikt. Zelf een room divider maken? Dat kan bijvoorbeeld van oude fruitkistjes. Wij leggen je in dit artikel uit hoe.

Achter een lange houten muur met twee deuren schuilen de slaapkamers. Ook hier is gespeeld met multiplex. De hoogslaper met bureau op de tienerkamer is gemaakt van dit hout en ook kastruimte in de master bedroom heeft de fijne houten look. We hebben nog veel meer leuke ideeën voor multiplex in huis. Check ze hier.

>> Zelf een houten schuifdeur maken? Dat doe je zo.

www.i29.nl

Reageer op artikel:
Modern familiehuis in Bloemendaal met muren en meubels van multiplex
Sluiten