Modern en mid-century design in een gerenoveerd familiehuis

Voordat de architecten van Tailor Knights werden ingeschakeld om dit huis onder handen te nemen, zag het er totaal anders uit. Het was een duplex woning, gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het huis had een laag plafond, weinig ramen en te weinig ruimte voor een hele familie. Zeker aangezien de familie hier met twee generaties moest wonen. De architecten besloten de voorkant van het huis in tact te laten en alleen de achterkant deels te verwijderen. Op die manier konden ze de achterkant moderniseren en gelijk zorgen voor meer licht in huis.

Het exterieur is dus een combinatie van oud en nieuw, maar ook in het interieur is een gave mix: modern en mid-century design komen samen. Kijk je even mee?

Omdat hier twee generaties moeten samenleven, is het belangrijk dat er zowel gemeenschappelijke ruimtes zijn als privé kamers zodat de familieleden zich even kunnen terugtrekken met het gezin als dat nodig is. Daar hielden de architecten rekening mee door aan de voorkant van het huis een gezellige kamer te maken en aan de achterkant een grotere gemeenschappelijke ruimte waar de open woonkeuken is.

Een open haard zorgt altijd direct voor sfeer! Heb jij thuis een schouw, die al lang niet meer in gebruik is? Wij geven je een aantal ideeën om die oude schouw nieuw leven in te blazen.

De voor- en achterkant van het huis zijn verbonden door een smalle gang. Als wand is in de hal gekozen voor een pegboard, een makkelijke en betaalbare optie!

Aan de voorkant van het huis is in het raam een heerlijke zithoek gemaakt. Dit zou een perfect hoekje zijn om in weg te kruipen met een goed boek. Wil jij thuis ook zo’n plekje maken? Wij geven je een aantal tips voor het creëren van de ideale leeshoek.

Aan de achterkant van het huis is de woonkeuken, die strak en modern is qua design. Daarnaast staat juist een collectie mid-century design meubels en die combinatie werkt fantastisch.

De grote glazen ramen kunnen helemaal open.

design-milk.com

Reageer op artikel:
Modern en mid-century design in een gerenoveerd familiehuis
Sluiten