Modern droomhuis dat bestaat uit drie opgestapelde kubussen

THAT House is een droomhuis om verliefd op te worden! Een jong stel kocht een bouwkavel in Melbourne, precies tussen twee immense huizen in. De kavel was ongeveer de helft kleiner dan de andere kavels in de buurt, dus er moest een goed plan komen zodat het toekomstige huis niet zou worden ‘opeslokt’ door de massieve buren. Om dit klusje te klaren schakelde het stel Austin Maynard Architects in.

Het architectenkantoor maakte een ontwerp waarbij ze de massieve bouwstijl van de rest van de buurt juist zouden vermijden. Door drie kubussen op te stapelen kreeg het huis niet alleen een bijzondere vorm, maar ook luchtige ruimtelijkheid.

De kubussen staan in een driehoek opgestapeld, maar variëren ook van grootte, wat zorgt voor een mooi ruimtelijk effect. De opening in het midden van het huis is gebruikt als ‘gang‘ van de voortuin naar de achterkant.

Het ruimtelijke effect van de architectuur wordt versterkt door het kleur- en materiaalgebruik. De monochrome grafische vlakken aan de voorkant geven het huis een moderne look, evenals het gebruik van beton, veel glas en donker hout.

Zowel de voorkant als de achterkant zijn compleet van glas. Zo kun je vanuit de voortuin helemaal door het huis heen naar de achtertuin kijken. Velen zullen dit niet fijn vinden vanwege de privacy, maar voor de eigenaren van dit huis was het juist een vereiste. Ze wilden graag en huis dat meer ‘open’ is, niet afgeschermd van de community. Wanneer er wel wat meer privacy gewenst is, kunnen de ramen worden afgesloten door midden van horizontale lamellen die niet aan de bovenkant maar aan de onderkant van het raam bevestigd zijn.

Ook in het interieur wordt het donkere hout gebruikt. Hoewel het huis uit verschillende onderdelen bestaat, wordt hierdoor toch een balans en eenheid gecreëerd.

>> Meer balans in huis door de regel van drie

Beide slaapkamers zijn gesitueerd in de bovenste kubus. Deze kubus is door drieën gedeeld: de master bedroom aan de achterkant, de badkamer in het midden en de kidsroom aan de voorkant. Zo heb je vanuit beide slaapkamers het mooiste uitzicht!

www.dezeen.com