Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 24 sep 2018

Tof: een modern appartement met vintage details (zoals oude boeken en brieven)

De kringloopwinkel: you either love it or hate it. Bij een interieur met tweedehands spullen of vintage details (en nee, dan bedoelen we niet je nieuwe platenspeler) denken mensen al snel aan een allegaartje van troep, maar het kan ook anders.

Dit Scandinavische appartement heeft bijvoorbeeld niet alleen een strakke houten vloer met geruit vloerkleed en een (heel mooie) velours donkerblauwe bank, maar ook een aantal toffe extraatjes die het geheel net wat meer geschiedenis geven.

binnenkijker vintage details 2
binnenkijker vintage details 3

Vintage details in een modern huis

In de woonkamer zien we bijvoorbeeld een salontafel met een ietwat oude look (of ‘ie dat ook echt is, weten we niet). Maar verder gaat het vooral om de kleine dingen: de oude boeken in het kastje tegen de muur, bijvoorbeeld. Niemand kan ontkennen dat leren boeken met gouden details nou eenmaal een stuk stijlvoller zijn dan de exemplaren die ze tegenwoordig maken. Duik even een tweedehands boekwinkeltje in en je scoort er zo een paar – maakt even niet uit of je ze ook echt leest.

binnenkijker vintage details 4
binnenkijker vintage details 5

Ook heel mooi zijn de oude vazen, plus natuurlijk de zwart-witfoto’s. Vooral oude modefoto’s aan de muur hebben de kracht om je appartement tegelijkertijd ouderwetser én moderner te maken. En o ja, ze zijn ook gewoon heel mooi.

binnenkijker vintage details 6
binnenkijker vintage details 7

Liefdesbrieven aan de muur

De keuken heeft een minder gezellige sfeer dan de woonkamer – maar ja, daar mist die donkerblauwe bank dan ook. Ook daar voegen de dingen aan de muur echter een mooie vintage touch toe. Het zou natuurlijk heel romantisch zijn als de eigenaar van dit huis ook ooit de ontvanger was van de brief, maar handgeschreven brieven kun je eventueel ook wel van internet plukken. Of ga zelf aan de slag met een kalligrafiepen! Iedereen verdient een love letter to self.

binnenkijker vintage details 8

En o ja, hoe cool is het dat de bloemen in de vensterbank perfect bij de lamp in de slaapkamer passen? Jup, dit appartement zit qua details helemaal goed. De plaid op het bed past zelfs een beetje bij de bank in de woonkamer – wie kan dat nou zeggen?

Binnenkijken in meer mooie interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Tof: een modern appartement met vintage details (zoals oude boeken en brieven)
Sluiten