Modern appartement met industriële glazen deuren

Wanneer je klein woont, moet je slim zijn! Niet alleen qua indeling, maar ook qua architectuur. Dit appartement in Roemenië is ontworpen door Roşu Ciocodeică. Door de slaapkamer af te scheiden met industriële glazen deuren is het appartement in één klap van studio naar compact tweekamerappartement verbouwd. Een super slimme oplossing, omdat het appartement door het glas wel haar ruimtelijkheid behoudt.

Hoewel wij echt verliefd zijn geworden op zulke stalen deuren met veel glas, kan het natuurlijk altijd nóg mooier en groter. Dit huis in België heeft glazen deuren van wel drie verdiepingen hoog!

Nu zijn zulke glazen deuren natuurlijk prachtig, maar niet altijd even handig. Soms wil je gewoon wat meer privacy in de slaapkamer! Daarom zijn er langs de stalen constructie witte gordijnen opgehangen die de slaapkamer helemaal afsluiten. Het contrast tussen de stalen kozijnen en de witte gordijnen ziet er ook cool uit!

Zulke deuren zijn helaas wel redelijk kostbaar. Wil je in jouw studio ook een extra wand creëren, maar dan wel in budgetvorm? Wij zetten de zeven beste alternatieven voor muren op een rijtje.

De witte gordijnen zijn niet alleen handig om meer privacy te creëren, maar het zorgt door de flowy stof ook voor een rustgevend effect wanneer je in de slaapkamer bent. Daarnaast is het ook nog eens geluiddempend, alleen maar voordelen dus!

Hoewel er in het huis veel industriële materialen worden gebruikt, heeft het appartement toch een huiselijke sfeer. Het betonnen plafond is super modern, maar door het gebruik van zachte stoffen en verschillende lampen krijgt de woonkamer een fijne, speelse look.

De deuren zijn voor dit appartement speciaal op maat gemaakt, samen met de handige inbouwkasten aan weerskanten van het appartement. Het lichte hout van deze kasten komt terug in verschillende delen van het appartement: het bed, een aantal wanden en de keuken. Dit zorgt voor veel eenheid in het interieur.

Eenheid en balans zijn toch wel de belangrijkste aspecten voor een modern en clean interieur. Weet je niet zo goed hoe je dit in je eigen interieur kan brengen? Lees dan even onze tips over de regel van drie!

Om voor jouw eigen compacte woning tot een goede indeling te komen hebben wij een aantal slimme tips:

architizer.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Modern appartement met industriële glazen deuren
Sluiten