Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 26 januari 2016

Modern appartement dat bewijst hoe mooi natuurlijk licht is

Dit heerlijke appartement staat in het prachtige Montreal in Canada en is ontworpen door Anne Sophie Goneau. Zij maakte van het bestaande oude appartement een heerlijk lichte woning. Het appartement laat ons zien hoe belangrijk natuurlijk licht in het interieur kan zijn. Heb je zelf weinig natuurlijk licht? Geen paniek! Naast de inspirerende beelden van dit prachtige appartement geven je we ook wat tips om bij jou thuis het daglicht zo goed mogelijk uit te laten komen.

Dit appartement is vrij koel qua tint. Ben je zelf meer een type voor iets warmere kleuren? Bekijk dan even dit appartement in Rome, waarbij er meer beige -en bruintinten zijn gebruikt.

Er zijn genoeg designer tricks waarmee je het licht dat wél aanwezig is een handje kunt helpen. Transparante meubels geven je huis niet alleen een moderne look, maar laten ook licht door en zorgen voor een ruimtelijk effect. Daarnaast is wit natuurlijk dé trick voor een licht huis. Wit reflecteert namelijk het licht. Houd je ook erg van donkere kleuren? Kies dan strategisch welke muur geschilderd moet worden. De muren recht tegenover de ramen kun je het beste wit houden.

De architecte koos voor een vrij donkere kastenwand, maar dan wel in een hoogglans finish. Ook hierdoor wordt het licht gereflecteerd.

Hoewel Anne Sophie het huis zo strak mogelijk wilde maken, kwam er tijdens de verbouwing bij het slopen zo’n prachtige bakstenen muur tevoorschijn waar ze écht niet omheen kon. Het zou zo zonde zijn om daar overeen te stucen! De muur bleef behouden maar werd wel wit geschilderd.

In dit appartement schijnt het licht niet alleen door de ramen aan de voor -en achterkant, maar ook door de dakramen! Wanneer je woont in een smal en langwerpig huis is dit een goede oplossing om meer licht te creëren.

Heb je alles geprobeerd, maar blijft jouw huis nog een beetje te donker? Dan kun je investeren in een mooie lamp die het natuurlijk licht nog eens extra ondersteunt. Wij zetten de mooiste exemplaren op een rijtje:

www.archilovers.com

Reageer op artikel:
Modern appartement dat bewijst hoe mooi natuurlijk licht is
Sluiten