Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 17 sep 2018

Dit fijn appartement laat zien hoe mooi barok en modern kan zijn

Dit appartementje is een lust voor het oog en zit vol subtiele details. Van een bakstenen muur in de keuken tot aan een prachtige schilderijenwand in de woonkamer. Tegelijkertijd zijn er een hoop opvallende eyecatchers.

Een kleine ruimte inrichten kan een lastig karweitje zijn, maar dit huis laat zien hoeveel er eigenlijk mogelijk is. En dat zonder dat het ten koste gaat van de ruimte, want het huis oogt erg open en ruim. Met wit in je interieur kan er weinig mis gaan en het is ideaal voor het creëren van ruimte.


Wauw! Wat een prachtige keuken, voor ons was dit een typisch gevalletje liefde op het eerste gezicht. Je kan niet om de bakstenen muur heen en gelukkig maar, want het is een prachtplaatje. Boven de magnetron staat een schattige en praktische boekenplank. Erg handig voor als je je Jamie Oliver skills uit de kast wilt trekken.

Er staat zelf een heuse kookeiland in de keuken. Het mag dan misschien een kleintje zijn, maar mooi is die wel. Bovendien is hier goed over nagedacht, want het kookeilandje scheidt de keuken van de eetkamer en woonkamer.

  

Barok en modern beschrijven dit appartementje het best. De gehele woning is versierd met een prachtige barok witte rand. Ook heel bijzonder en een ware eyecatcher is de lange open haard. Er zit dan misschien geen hout in, maar wel kaarsje. Heel knus voor in de avond en altijd gezellig. Naast de open haard staat een mooie gouden platenrek, maar er kunnen ook makkelijk tijdschriften in.

In de woonkamer staat een witte bank met twee bijpassende staande lampen. Boven de bank hangen twee schilderijen van vrouwensilhouetten. De bloemenprint van de stoel zie je ook weer terug in het kussen op de bank. En met al die bloemenprintjes mogen er natuurlijk geen echte bloemen ontbreken. Op de tafel staat dan ook een prachtige bos wilde bloemen.

Een klein atelier aan de muur

Kijk eens wat een mooie schilderijenwand! Er hangen ware kunstwerken aan de muur en daar wordt iedereen toch vrolijk van? Behalve grote en opvallende schilderijen hangen er ook twee schattige plaatjes. Elk beeld is anders, maar toch passen ze allemaal erg goed bij elkaar. De wand maakt net zoveel onderdeel uit van de woonkamer als van de eetkamer en tegelijkertijd staat het ook alleen als een kunstwerk op zichzelf. Zo zie je maar wat de juiste positionering kan betekenen voor je interieur.

In de hoek bij het raam staat een witte eettafel met stoelen. Een perfect hoekje om te genieten van al je kookkunsten. Ook erg fijn is dat de tafel bij het raam staat, want dan kan je heerlijk wegdromen bij het ontbijt.

Meer kleine, maar fijne appartementjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit fijn appartement laat zien hoe mooi barok en modern kan zijn
Sluiten