Merve Ozturk
Merve Ozturk Decoratie 17 nov 2020

Niet alleen leuk voor de kids: een mobiel voor volwassenen is hip

Bij een mobiel denk je (behalve een mobiele telefoon) vaak aan decoratie voor de wieg. Maar mobiel decoratie is niet langer alleen maar bestemd voor de kinderkamer. We zien ze steeds vaker in prachtige vormen, stijlvolle kleuren en unieke materialen. Ze zijn ideaal om je interieur mee op te leuken.

Waar je zoiets kwijt kan? Ga voor lege hoeken waarvan je niet precies weet wat je ermee wilt. Hang ze in een vensterbank zodat je ze ook vanaf buiten kunt bekijken, in dat loze hoekje in het trapgat of boven een dressoir.

Dit wil je: mobiel decoratie voor volwassenen

Verschillende vormen

Houd je van een speelse look in huis? Ga dan voor een mobiel met verschillende vormen (en kleuren). Dit item zal ongetwijfeld veel toevoegen aan jouw interieur. Denk aan organische- of geometrische vormen.

Ook het materiaal kan voor veel verschil zorgen. Zo kan je kiezen voor wat transparants of juist gaan voor een te gekke metallic look om ‘m lekker op te laten vallen.

It’s all neutral for me

Ook voor alle minimalisten onder ons is een mobiel decoratie ideaal. Deze varianten hebben een houten uitvoering maar maken tóch een statement in huis. Door de ronde vormen vallen ze lekker op en heb jij weer een leuke opvulling in je interieur. Vergeet niet dat het allemaal in kleine details zit.

Zachte materialen

Als je wilt dat jouw mobiel rust uitstraalt, is macramé perfect. Je kan er alle vormen van maken (ja, je kan het makkelijk zelf maken), en door het zachte materiaal zijn het net kleine wolken in huis. Wat ook altijd leuk staat zijn pom poms.

Voor als je zelf creatief bezig wilt zijn: Leuke DIY voor het weekend: een regenboog macramé hanger

Als muurdecoratie

Geen plek om ‘m op te hangen? Of word je er een beetje gek van omdat ‘ie telkens ronddraait? Ga dan voor een mobiel die je tegen de muur hangt – staat net zo leuk. Een mobiel kun je hangen aan een schroef of decoratief haakje. Ook leuk om een mobiel op de hangen op je kapstok, voegt net wat meer toe aan je gang.

Lees ook: 9 manieren om van je gang écht een goede binnenkomer te maken

Neem ze in huis

Zie je wel, een mobiel decoratie kan heel vet zijn voor volwassenen. Om je een handje te helpen heb ik een aantal toffe items gevonden die je zó kunt bestellen:

  • Een mobiel met gekleurde houten vormen voor €48,56 bij Etsy
  • Een moderne mobiel die prachtig licht weerkaatst voor €87,19 bij Etsy
  • Prachtige muurdecoraties van macramé in de vorm van een ster en maan voor €7,34 op AliExpress
  • Een mobiel met gekleurde pom pons om je interieur op te vrolijken voor €21,96 op AliExpress

Meer toffe decoratie voor in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niet alleen leuk voor de kids: een mobiel voor volwassenen is hip
Sluiten