Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 25 jan 2019

Lekker fris: een groen kleurtje op de muur in de keuken

Twijfel je om jouw keuken een kleurtje te geven? Wij zeggen 100% doen. Al met al spendeer je best veel tijd in de keuken, dus je kunt er maar beter een vrolijke plek van maken. Dit appartement met een mintgroene keuken laat je precies zien waarom.

In zo’n keuken wil je toch het liefste elke avond koken?

groene muur keuken
groene muur keuken

Op het eerste gezicht lijkt de keuken misschien niet zo bijzonder. Het is een witte keuken met normale tegels als backsplash, en zelfs een beetje een ouderwetse vloer (al hebben we gehoord dat weer helemaal dé keukentrend van 2019 wordt).

Maar als je beter kijkt, zit deze keuken vol leuke details. Kijk bijvoorbeeld eens naar de té schattige illustraties naast de afzuigkap.

groene muur keuken
groene muur keuken
groene muur keuken

Door de hele keuken met maar drie kleuren in te richten (mintgroen, zwart en wit), krijgt de keuken een frisse uitstraling. Maar dat af met een paar mooie illustraties aan de muur én een slinger met allemaal lampjes (spot jij ‘m?), en je hebt een Pinterest-waardige keuken te pakken.

groene muur keuken
groene muur keuken
groene muur keuken

De keuken is niet de enige plek in het appartement waar we veel groen kunnen vinden. Ook de woonkamer is voorzien van een flinke portie groen. Niet alleen met planten, maar ook met andere accessoires. Zo zien we botanische kussens en een prachtige, donkergroene velvet stoel. Daar zouden we heerlijk in kunnen zitten en er een tijdschrift bijpakken, want er liggen genoeg tijdschriften waar je uit kunt kiezen.

Pronk-rekken aan de muur

Het allerleukste vinden  we de twee rekken aan de muur, die perfect gebruikt kunnen worden als pronk-rekken. Hang op de rekken waar je trots op bent. Mooie tekeningen, prestaties, of juist kleine air plants zoals hier gedaan is.

groene muur keuken

Mogen we even stilstaan bij deze práchtige oude kist, die gewoon gebruikt wordt als salontafel? Wij vinden ‘m werkelijk waar prachtig. De diepe, oud bruine kleur past ook perfect in de rest van het toch vrij moderne interieur.

groene muur keuken
groene muur keuken

Hoewel de mooie slaapkamer ook vol hangt met illustraties, veranderen we daar wel van kleur. Het mintgroene heeft plaats gemaakt voor een zachte grijsblauwe kleur op de muur, afgewisseld met helderder blauw in de accessoires. Uiteraard zijn deze ook weer perfect met elkaar afgestemd. Zo komt de kleur van de blauwe kussens precies terug in een van de illustraties.

Check ook deze appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

bjurfors

Reageer op artikel:
Lekker fris: een groen kleurtje op de muur in de keuken
Sluiten