We komen met bewijs: een mintgroene kinderkamer is precies wat je wilt

De kinderkamer inrichten kan op verschillende manieren. Je kan er items plaatsen die je gewoon mooi vindt, of gaan voor specifieke kleuren en patronen omdat ze bepaalde voordelen hebben. Zo heeft een mintgroene kinderkamer een hoop voordelen: we vertellen je er alles over.

Om te beginnen is het een opvallende, levendige kleur wat zorgt voor een frisse look in de kinderkamer.

Daarnaast wordt deze kleur nog vaak onderschat. Mintgroen is goed te combineren met zowel neutrale als uitgesproken kleuren. Op de Roomed-redactie zijn we fan, en delen daarom de leukste mintgroene kinderkamers met je, zodat jij er ook inspiratie uit kunt halen.

Get inspired: een mintgroene kinderkamer

Als je wat kleur in de kinderkamer wilt maar het ook niet wilt overdrijven, is het een idee om te gaan voor een eyecatcher. Dit kan een accessoire zijn, zoals een tipi of leuke kussentjes, maar ook een wat groter meubel zoals het bedje van je kind.

Een andere toffe optie is door verschillende items met elkaar te combineren. Je creëert als het ware een ton-sur-ton effect (waarbij er verschillende tinten van één kleur wordt gebruikt).

Hierboven zien we mintgroen behang met een drukke print, een opbergbakje in dezelfde kleur met wederom een leuk printje en ook nog eens een mintgroen accessoire op de stoel liggen.

Omdat er in de rest van de kamer voornamelijk neutrale kleuren worden gebruikt storen deze prints en kleuren helemaal niet.

Ook kan je ervoor kiezen om je muren mintgroen te verven. Je kan je hele hele muren verven, een deel van je muren of gaan voor een accentmuur.

Roomed to the rescue: alles wat je wilt weten over kleuren combineren

Nog wat bijzonderder? Schilder dan bepaalde vormen of ga voor een colorblocking effect door een bepaald deel van je muren te verven.

Een muur voor de helft schilderen? Zo schilder je de perfecte rechte lijn

Vind je groene muren of grote meubels in deze kleur te veel worden? Dan kun je kiezen voor mintgroene accessoires. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, beddengoed of een vloerkleed.

Ook een lamp, een speelgoedkist of een wandplank zullen het goed doen in de kinderkamer. Al met al zal het fantastisch staan en zal je kinderkamer leuker worden dan ooit.

5 manieren om meer ruimte te creëren in een (te) kleine kinderkamer

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
We komen met bewijs: een mintgroene kinderkamer is precies wat je wilt
Sluiten