Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eetkamer 15 jul 2020

4 tips voor een mooi gedekte tafel in een minimalistische stijl

Niet iedereen is een Jamie Oliver of Nigella Lawson in de keuken. Maar met een mooi gedekte tafel, maak je ook ongetwijfeld indruk op je gasten. Wij geven je vier tips voor een elegante, minimalistische tafeldecoratie. Want de tafel dekken kan je óók een beetje leuk aanpakken als het geen feestdag is.

First things first: moet het mes nou links of rechts van het bord? Check hier of jij op de hoogte bent van de etiquette regels. Of lap de regels lekker aan je laars, en doe wat goed voelt. Vinden wij ook een stuk leuker.

In 4 stappen een minimalistische tafel dekken

Een linnen basis

Perfect voor een minimalistische, serene stijl is een linnen tafelkleed. Een vergrijsd exemplaar geeft je tafel een rustieke, maar charmante look.

Een simpel kleurenpalet

Als je voor een rustige tafelaankleding wil gaan, kun je het beste je bontgekleurde Blond-servies in de kast laten staan. Monochromie staat centraal en denk dan vooral aan aardtinten en natuurlijke materialen. Een wit servies past goed bij een moderne look, terwijl grijs, blauw en bruin wat meer warmte geven.

Voor wat extra elegantie, kun je een aantal gouden en koperen elementen toevoegen. Van een simpele kandelaar tot fancy bestek.

De tafel dekken met een vleugje groen

Een simpele manier om je diner nét iets extra’s te geven, is door de tafel te decoreren met bloemen. Je hoeft niet per se uit te pakken met een enorme bos, maar juist kleine takjes en subtiele bloemen zorgen voor een elegante sfeer. Leg bijvoorbeeld een opgerold servet op het bord en steek een paar takjes lavendel tussen het touwtje. Ook altijd een hit: droogbloemen.

Maak het persoonlijk

Zoek een mooi, sierlijk lettertype en print ieders naam uit (als je een mooi handschrift hebt, schrijf je de kaartjes natuurlijk zelf!). Stop de naamkaartjes bijvoorbeeld tussen het servet (bij het takje) of leg ze boven het bord. Dit staat niet alleen chique, maar geeft je gasten ook het gevoel dat er écht aan hen gedacht is. Kleine moeite, fijn gebaar. De tafel dekken is echt zo moeilijk nog niet.

Meer tips voor de eettafel lees je op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips voor een mooi gedekte tafel in een minimalistische stijl
Sluiten