Minimalistische studio in voormalig Italiaans winkelpand

Houd je zoveel van winkelen dat je het liefst in een winkel zou willen wonen? Deze Italiaan doet het. Oké, een soort van dan. Tot 2002 was zijn studio-appartementje namelijk een winkelpand. De ruimte is heerlijk hoog, maar moeilijk in te richten omdat het ook vrij lang en smal is. Toch kunnen we je vertellen dat deze minimalistische studio best functioneel is ingericht!

In de originele ruimte heeft architectenbureau R3 Architetti een leefruimte, werkplek, keuken en badkamer gemaakt. Om extra ruimte te creëren, is er een mezzanine gemaakt voor een slaapkamer en tweede werkplek. Alle muren zijn wit geverfd om het huis zo licht en ruim mogelijk te maken.




De bewoner van de studio vindt een goed opgeruimde werkplek belangrijk. Om productiever te kunnen werken, heeft hij gordijnen opgehangen waarmee hij aangrenzende ruimtes – zoals de keuken en de slaapkamer – makkelijk kan afsluiten. Ideaal om ruimte te besparen!


In plaats van een bankstel dat een groot deel van de ruimte in beslag zou nemen, heeft de bewoner lekker grote kussens als zitplek gebruikt. Zo heeft hij altijd een extra zitplek in huis, zonder dat de ruimte te krap wordt. Zelf zo’n gave hanglamp maken? Met deze DIY maak je er heel makkelijk een van een oude jampot.

r3architetti.com