Minimalistische studio met een bijzonder kunstwerk in de badkamer

Wij houden van minimalisme en we houden van kunst. Kun je nagaan hoe enthousiast wij werden toen we de foto’s van deze compacte studio in Krakau tegenkwamen. De studio is niet groot, maar door de lichte kleuren ziet het woon- en slaapgedeelte er toch open en ruim uit. Wit en zwart voeren de boventoon in het interieur, maar de badkamer zorgt voor een groots contrast. Het plafond van de badkamer toont namelijk een bijzonder kunstwerk: Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer. Zó cool!

Het interieur is een fijne combinatie van sober en stijlvol. Het minimalisme is tot in de details doorgevoerd. Weinig accessoires – op de witte plantenpotten na – en strakke meubels. Het vintage bankje is een mooie verwijzing naar het wereldberoemde kunstwerk in de badkamer.

Het echte kunstwerk is te bezichtigen in het Mauritshuis in Den Haag, maar in deze minimalistische studio siert Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer het plafond. En wanneer je in de spiegel kijkt, kijkt ze je aan! Om dit effect te bereiken is de spiegel aan de wand iets gekanteld. Wij vinden dit echt een té cool idee.

Wist je trouwens dat de parel uit dit schilderij waarschijnlijk helemaal geen echte parel is? Bij onze vrienden van Froot lees je alles over dit pareltje.

Tipje van ons voor als je zelf ook een beroemd schilderij in huis wilt halen: het Rijksmuseum opende een aantal jaar geleden de Rijksstudio, waar je high res beelden kunt downloaden en printen.

Ook de keuken is behoorlijk strak en minimalistisch. De houten vloer in visgraat verband is een goede toevoeging aan het interieur; het maakt het geheel minder klinisch en super stijlvol!

Ben je benieuwd naar meer bijzondere huizen met mooie kunst? Bekijk dan ook eens deze bijzondere, betonnen loft in New York vol met groots design of deze woning van een kunstverzamelaar.

Reageer op artikel:
Minimalistische studio met een bijzonder kunstwerk in de badkamer
Sluiten