Inspiratieboost: een minimalistische look met een keuken in ton sur ton

Als je eigen keuken vaak wat rommelig oogt, dan is het misschien een goed idee om eens een kijkje te nemen bij onderstaande voorbeelden. Een keuken in ton sur ton is – in tegenstelling tot de gemiddelde Nederlandse keuken – een oase aan rust.

Een ton sur ton interieur heeft een heleboel voordelen. Je creëert er natuurlijk ten eerste eenheid en rust mee. Als je naast een rustig kleurenpalet ook nog voor minimalistische meubels en accessoires gaat zorg je er al helemaal voor dat een ruimte clean en rustgevend oogt.

Natuurlijk hoeft de keuken in ton sur ton niet per se helemaal precies één kleur te hebben. Het gaat er juist om dat je verschillende tinten van één kleur gebruikt. Een paar subtiele details in een andere kleur kun je ook prima toevoegen.

Daar kun je daarna bijvoorbeeld een tegengesteld accent bij voegen. Een voorbeeld van hoe je dat op een stijlvolle manier doet vind je in dit mooie huis.

Bron: Behance

Ga all out en ga in plaats van neutrale kleuren voor een vrolijk tintje in je ton sur ton keuken. Dit geeft een heel stijlvol en luxe effect, vooral met pastel. Doordat je een kleur zó breed toepast, wordt het toch al snel een kalm geheel. Zo kunnen zelfs de meest opvallende kleuren uiteindelijk zorgen voor een een minimalistisch effect!

MEER LEZEN
Vind je een ton sur ton interieur toch nog net iets te eentonig? Breng dan wat meer spanning aan door verschillende printjes toe te voegen. In deze fijne Colorboost vertellen we je er alles over!