Inspiratieboost: minimalistische kunst boven je bed

De slaapkamer is één van die ruimtes in huis die lekker vertrouwd en persoonlijk aan moet voelen. Je begint en eindigt je dag er immers. Daarom is het een goed idee om je kamer een persoonlijke look te geven met kunst. Met kunst kun je namelijk heel goed laten zien wie je bent en wat je stijl is.

Houd je van eenvoud en rustgevende interieurs? Ga dan voor een minimalistische gallery aan de muur. Wij laten je de mooiste voorbeelden zien. Enjoy!

Het schoolvoorbeeld van less is more: geen lijst, geen kleur, alleen een simpele afbeelding met strakke lijnen. Soms is er gewoon niet meer nodig dan dat!

Bron: Alvhem

In het voorbeeld hierboven zien we de magie van contrast, zonder het ten koste gaat van het minimalistische karakter van het interieur. De zachte grijstinten in de kamer steken heel mooi af tegen de twee simpele – maar stijlvolle – donkere foto’s aan de muur. Om het contrast iets te versterken, is het nachtkastje in dezelfde kleur neergezet.

Ook een wat grotere lijst kan minimalistische kunst zijn! Zo lang de afbeelding maar niet heel opvallend of kleurrijk is, is één groot kunstwerk als focuspunt aan de muur zelf misschien wel rustgevender dan meerdere lijsten naast elkaar.

where to shop

De mooiste minimalistische kunst voor een redelijke prijs shop je volgens ons absoluut bij Coco Lapine of Crips Sheets. Mocht je dat nou toch nog een beetje prijzig vinden, kun je ook heel gemakkelijk zelf aan de slag gaan! Wij vertellen je de aller makkelijkste manier.