Maud van Dijck
Maud van Dijck Kinderkamer 31 jan 2022

Minimalisme in de kinderkamer? 7 ideeën waardoor jij ‘Ja!’ roept

Minimalisme klinkt zo volwassen, maar het is ook heel leuk voor in de kinderkamer hoor! Wij zijn namelijk een groot fan van de minimalistische kinderkamer waar speelse accenten er echt tussenuit poppen.

Met een minimalistische stijl weet je in ieder geval dat je een tijdloze kinderkamer hebt!

7 ideeën voor een minimalistische kinderkamer

1. Moderne kinderstoelen

Wij vinden deze stoelen zo leuk! Het moderne design heeft toch wel wat weg van de ouderwetse houten kinderstoelen. Mix een paar stoelen in andere kleuren in je kinderkamer zoals hier is gedaan en je minimalistische interieur krijgt een toffe touch. Daarnaast is het design van het stapelbed lekker strak met een wat futuristische uitstraling.

2. Werk met kleurvakken

Colourblocking op de muur of door middel van je meubels is een leuke keuze voor een minimalistische kinderkamer. Kies voor felle kleuraccenten in een witte kamer om een flitsend design te creëren (ook heel tof als je die futuristische vibe wilt).

3. Simpele speelse vormen

In dit interieur zie je dat je geen moeilijke of gedetailleerde vormen hoeft te hebben om een speelse sfeer te creëren. Kijk maar naar het hoofdbord dat je aan een beer doet denken of de simpele muurschildering die toch voor een leuk landschap zorgt.

13 toffe ideeën voor een origineel hoofdbord in jouw slaapkamer

4. Een bedframe in een toffe vorm

In een minimalistisch interieur springen unieke vormen ertussenuit! In een slaapkamer staat een bed meestal centraal, dus kies voor een uniek design voor het frame en het bed is een toffe eyecatcher.

Daarnaast zijn de wolkjes aan het plafond ook een hele leuke toevoeging aan het interieur en zelfs een paar simpele ronde vormen aan de muur zorgen ervoor dat je kale muur er niet saai uitziet.

5. Knuffels in het spotlight

Je wilt geen kinderkamer vol met speelgoed wanneer je voor een minimalistische stijl kiest. Dat betekent echter niet dat er geen leuke speeltjes of knuffels in je interieur mogen. Deze zijn juist noodzakelijk! Aangezien er al minder decoraties zijn, wil je dat de speelse accessoires die je in de kinderkamer verwerkt je aandacht pakken.

6. Gebruik natuurlijke materialen

Met hout en riet geef je je kinderkamer een warmere uitstraling. Houd de inrichting simpel, maar verwerk wel wat van deze elementen in je interieur om zo warmte en karakter aan te brengen.

7. Geometrische vormen

Veel van de voorbeelden in deze lijst hebben prachtige geometrische vormen in het interieur. Het interieur hierboven met zijn driehoekige en rechthoekige vormen past dan ook prima in de lijst. Ook een leuk idee: speel met zachte en scherpe vormen voor een tof contrast.

Sportief kind? Deze sporty-kinderkamer ideeën zijn mega leuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minimalisme in de kinderkamer? 7 ideeën waardoor jij ‘Ja!’ roept
Sluiten