Jaime Andreas
Jaime Andreas Interieur 10 feb 2020

Zo style je een minimalistische keuken zónder dat ‘ie saai wordt

In zijn boek over minimalisme schreef presentator Dennis Storm: “thuis leven alsof je op reis bent is de kunst van minimalisme in een notendop”. Zo min mogelijk spullen dus. Dat hoeft echter niet te betekenen dat jouw minimalistische keuken saai hoeft te zijn.

Bij minimalisme zien we al snel strakke witte keukens voor ons, waar niks op de counters mag staan. Niks is minder waar.

Dit zijn tips voor een minimalistische, maar leuke keuken

1. Minimalistisch is niet kleurloos

Wit hoort bij minimalisme, maar dat betekent niet dat je geen kleurtjes in je keuken mag gebruiken. Het is slim om goed na te denken over de kleuren die je gebruikt en vast te houden aan een kleurenpalet. Het is fijn als het allemaal een beetje matcht met elkaar.

De makkelijkste manier om je keuken minimalistisch te houden is door te kiezen voor neutrale kleuren, maar dat is ook de veilige optie. Je kunt ook best kiezen voor één hele felle kleur op de muur. Of wat dacht je van een aanrechtblad met accenten van hout of marmer? Dat kan het ook nog eens een interessante textuur geven.

2. Gebruik mooie en functionele voorwerpen

Functionaliteit is key! De keuken en de voorwerpen die je in je keuken plaatst moeten functioneel zijn. Het is niet erg om hier en daar een kommetje, keukengerei of potjes neer te zetten, maar zorg ervoor dat het iets is dat je ook gebruikt in je dagelijkse leven als keukenprinses. Anders heeft het weinig reden om daar te zijn.

Deze voorwerpen hoeven absoluut niet saai of lelijk te zijn. Maak gebruik van kleuren die al in het palet van je keuken voorkomen of iets met een leuk patroontje erop.

3. Wees niet bang een statement te maken

Time to make a statement! Want een minimalistische keuken leent zich erg goed voor een statement. Al eerder hadden we het over een felle kleur op de muur, maar denk ook aan een grote lamp boven de tafel of boven het kookeiland. Of een grote plant? Leef je uit, maar dan op een minimale manier.

Meer weten over interieur voor je keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo style je een minimalistische keuken zónder dat ‘ie saai wordt
Sluiten