Inspiratieboost: een minimalistische look in de gang

Een hal of gang is een praktische ruimte. Je hangt er je jassen op, bergt er je schoenen en tassen op en qua styling wordt er meestal niet echt iets aan gedaan. Zonde, want vaak is deze ruimte wel het visitekaartje van je huis!

Met al die jassen, tassen, schoenen, rondslingerende sleutels en andere ‘troepjes’ wordt je hal al gauw erg rommelig. Ga daarom voor een minimalistische gang! No worries, het is makkelijker dan je denkt. Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder!

>> Lees ook: 5 tips voor een minimalistisch interieur

opbergruimte

Ten eerste, zorg voor opbergruimte! En met opbergruimte bedoelen we: ga voor kasten met lades die ook echt dicht kunnen. Zorg dus dat je de inhoud van de kast niet meer ziet. Zo ben je in één klap van al die losse handschoenen, sjaals, tassen, schoenen en mutsen af.

Als je gaat voor een rustige en minimalistische gang geldt ook voor je sleutels: liever allemaal in een stijlvol rieten mandje of doosje dat dicht kan, dan tentoongesteld met spijkers aan de muur.

Vind je een bijna geheel lege hal een toch beetje saai? Koop dan een mooie klassieke minimalistische kapstok en hang daar de jas aan en sjaal aan die je het meest gebruikt. Zo breng je toch weer wat speelsheid aan.

Neutrale kleuren

Laat niet te veel kleur terugkomen in de aankleding van je gang. Dit zorgt voor onnodige drukte. Ga liever voor neutrale en natuurlijke tinten.

>> Match made in heaven: een effen muur en decoratieve takken

where to shop

De handigste en leukste ladekasten staan al voor een klein bedrag te schitteren in jouw gang. Wij vonden deze minimalistische variant van JYSK, maar ook dit kleine kastje is perfect voor handschoenen, sjaals en mutsen.

En wat betreft de kapstok? Voor een echte minimalistische look vinden we dit zwarte exemplaar erg mooi. Ga je toch liever voor iets meer spanning? Deze tweekleurige kapstok van Zuiver is minimalistisch, maar alles behalve saai door het strakke design en de combinatie van hout en zwart.