Redactie
Redactie Badkamer 27 jul 2021

Lekker clean: 4 voordelen van een minimalistische badkamer

Een minimalistisch design geeft een clean look aan je huis en waar kan je dat beter gebruiken dan in je badkamer? De badkamer is toch wel de plek die je vlekkeloos en netjes wil houden en met een strak design lijken je tegels nog meer te blinken.

Net zoals dat er veel voordelen zijn van een minimalistische slaapkamer, geldt dit ook voor de badkamer. Vooral als je een en suite badkamer hebt, wil je dat een vergelijkbare interieurstijl als in de slaapkamer terug te zien is.

4 voordelen van een minimalistische badkamer

1. Schone badkamer zonder veel schoon te maken

Hoe vanzelfsprekend het ook is dat een minimalistisch interieur makkelijker te poetsen is sta je er soms toch niet bij stil en heb je al snel je kamer vol met al die leuke accessoires.

Minder accessoires komen echter met minder schoonmaakverantwoordelijkheden en het zorgt ervoor dat jij sneller weer terug kan naar de leukere bezigheden. Geef jouw badkamer dus een nette uitstraling met een minimalistische stijl.

Goede vraag: hoe geef je die witte tegelwand in de badkamer een elegante look?

2. Jouw favoriete items kunnen stralen

Het is belangrijk om te onthouden bij een minimalistisch interieur dat hoewel functionaliteit en eenvoud vooraan staan, dit niet inhoudt dat je niet lekker creatief kan zijn met je inrichting. Die toffe spiegel die jij geweldig vindt voor in jouw badkamer springt er nog meer tussenuit.

Met minimalisme worden de uitgekozen focus elementen helemaal naar de voorgrond gebracht. Dit betekent ook dat je meer kunt investeren in enkele woonaccessoires, omdat je het budget minder hoeft te spreiden. Dat mooie schilderij wat eigenlijk net iets aan de dure kant is, kan nu net wel!

3. Een lichtere, gestroomlijnde badkamer

Minimalisme straalt openheid uit met een gestroomlijnd design. Meestal komt een neutraal kleurenpalet erbij, wat deze stijl versterkt. Voor een badkamer is dit ideaal, want of je nu voor een minimalistisch, industrieel of een bohemian interieur gaat, wil je meestal toch wel wat licht in je badkamer.

Met een basis bestaande uit neutrale kleuren lijkt jouw badkamer al snel lichter. Een douche met glazen wanden is ook een slimme keuze voor een strakke badkamer. Wat je dan niet moet vergeten als je voor een glazen deur of wanden gaat, is deze altijd even af te nemen na het douchen.

4x tips voor het schoonmaken én houden van je glazen douchedeur

4. Eenvoudig een elegante badkamer

Wanneer je voor een minimalistisch design kiest, weet je dat de basis het belangrijkste is aangezien er niet zoveel verder aan je interieur wordt toegevoegd. Dit betekent natuurlijk wel dat de in orde moet zijn. Dit hoeft echter niet zo moeilijk te zijn, deze stappen zullen je op weg helpen. Met deze stappen kun je gemakkelijk je badkamer een elegante look geven.

Voor als je meer wil weten over het creëren van een lichte, minimalistische badkamer:

5 manieren om een donkere badkamer lichter te laten lijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker clean: 4 voordelen van een minimalistische badkamer
Sluiten