Een minimalistisch interieur op zijn allerbest

Als je een kleine woonruimte hebt, doe je er goed aan om je interieur rustig en clean te houden. Veel mensen kiezen voor een minimalistisch interieur. Hoewel dit misschien makkelijk klinkt, kan dit in de praktijk soms nog best lastig zijn!

Neem daarom een voorbeeld aan deze Scandinavische studio. Neutrale tinten, lichte kleuren en weinig poespas: dit interieur is het schoolvoorbeeld van een stijlvol minimalistisch huis.

‘Kunst hang je op ooghoogte’ is een regel die we sinds korte tijd maar al te graag breken. Het hangen van kunst op een overwacht lage of juist hoge plek zorgt juist voor wat meer spanning in je interieur.

Benieuwd naar meer manieren om kunst een bijzondere plek te geven? Bekijk dit artikel.

>> Een lust voor het oog: de allermooiste flat lays

In deze kleine studio is toch een knus eethoekje gecreëerd met een ronde tafel. Ronde eettafels geven een gezellige sfeer aan een ruimte. Bekijk dit artikel voor meer inspiratie en tips over waar je de mooiste exemplaren shopt!

De keuken is weliswaar minimalistisch, maar heeft wel iets meer opvallende details dan de rest van de studio. Zo bestaat de ruimte vooral uit een combinatie van wit, grijs en hout. Verder is hij qua styling enkel aangekleed met een basic kleedje, een poster aan de muur en wat kleine accessoires op het keukenblad.

>> Lees ook: het layeren van accessoires in de keuken

De betegelde badkamer heeft – in tegenstelling tot de rest van de studio – net een wat minder minimalistisch karakter. Dit komt doordat er een print is verwerkt in de muren, en ook omdat de plankjes boven de wc niet afgesloten worden. Toch is het geheel niet overdreven druk. Dit heeft vooral te maken met het redelijk neutrale kleurenpalet dat is gekozen.

Deze tegels zijn simpel, maar heel stijlvol! Lees hier meer over hoe je relatief goedkope tegels stijlvol kunt laten uitkomen.

MEER LEZEN
Ben je net als ons helemaal weg van de minimalistische stijl? Bekijk dan nog even deze vijf handige tips die altijd van pas komen in een minimalistisch interieur.

www.kvarteretmakleri.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een minimalistisch interieur op zijn allerbest
Sluiten