Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 15 februari 2016

Minimalistisch huis op Hamilton Island met té cool zwembad

Hamilton Island, onderdeel van eilandgroep Whitsunday Islands in het oosten van Australië, staat bekend om haar parelwitte stranden en helderblauwe zee. Omdat het middenin het prachtige Great Barrier Reef ligt is het er behoorlijk toeristisch: er staan voornamelijk hotels en resorts en maar weinig woonhuizen. De huizen die er staan zijn voornamelijk vakantiehuizen van gezinnen van het vasteland. Zo ook dit prachtige huis aan de kust. Door het bijzondere zwembad en de minimalistische tuin lijkt het ons het perfecte vakantie oord!

Bekijk ook eens dit huis in Melbourne met te coole architectuur en een prachtige, zonovergoten tuin.

Het huis is ontworpen door Renato D’Ettorre Architects. Het zwembad is gebouwd als infinity pool, oftewel: het zwembad heeft bij de afloop geen hoge rand of een hek. Het water dat over de rand stroomt, wordt opgevangen in een richel die iets onder het einde van het zwembad ligt. Hierdoor lijkt het alsof het zwembad overloopt in de zee.

In de fijne tuin is een aantal aparte terrassen te vinden. Waarvan één in het zwembad. Het water staat precies hoog genoeg om tot de rand van het ‘eiland’ te komen. Dit geeft een bijzonder effect!

Niet alleen de tuin, maar ook het huis zelf is modern en minimalistisch ingericht. Vanuit verschillende plekken in het huis heb je prachtig uitzicht op de tuin en de prachtige Koraalzee.

Benieuwd naar meer Australische huizen? Deze boerderij werd verbouwd naar fantastische modern huis en dit supermooie huis is alleen gebouwd van gerecycled materiaal!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Minimalistisch huis op Hamilton Island met té cool zwembad
Sluiten