Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 17 sep 2016

Een minimalistisch huis met enorme bakstenen muren in Barcelona

Dit huis in Barcelona zit vol verrassingen en bijzondere elementen. Naast de enorme bakstenen muren en het minimalistische interieur is de indeling ook wat ongewoon. Het appartement heeft namelijk twee vrijstaande boxen in het huis staan. Een soort van kleine huisjes in een groot huis. Waar deze voor gebruikt worden lees je verder in het artikel.

Ben je benieuwd geworden naar dit huis? Kijk dan snel verder.

Het eerste wat opvalt in de keuken zijn de verschillende aanrechten aan weerszijden. Toch is de keuken één geheel. Dit komt door het gebruik van dezelfde materialen. Het hout van de kastjes aan de ene kant komt terug in het aanrecht aan de andere kant. En ook wit is overheerst in deze keuken. Kijk ook vooral even naar de mooie kleine tegeltjes op de vloer.

Vanuit de keuken loop je langs de eerste box, waar een simpele douche en toilet in zitten. Alle wanden in deze badkamer zijn betegelt zowel vanbinnen als van buiten. Daardoor straalt de minimalistische badkamer een moderne luxe uit.

Net als in de keuken heeft ook de hal een opvallende vloer. Hier liggen hexagontegels in een rustige grijstint, die doorlopen in de woonkamer. Deze tegelvloer loopt door in de woonkamer.

Vervolgens ga je langs de badkamer door naar de woonkamer. De witte balken op het plafond zorgen voor een ruimtelijk effect. Ook geeft het de ruimte meteen karakter. Fijne extra’s zijn de openslaande deuren naar het balkonnetje, waardoor veel licht de kamer binnenvalt.

Wil jij ook zo’n gave bakstenen muur in huis, maar kun je niet echt aan de slag met echte bakstenen? Creëer een look-a-like met dit behang óf ga voor een DIY-bakstenen-muur, die je zo weer kunt afbreken!

Vanuit de woonkamer loop je zo de slaapkamer in. Door de schuifdeuren kun je gemakkelijk de ruimte afsluiten wanneer er visite komt, maar je kunt ze ook lekker open laten wanneer je meer ruimte wilt. Verder is de ruimte weer erg minimalistisch ingericht, wat super handig is als bij de schoonmaak. Zo hoef je namelijk minder meubels te verplaatsen om erbij te kunnen!

>> 6 voordelen van een minimalistische slaapkamer.

De slaapkamer sluit aan op de tweede box in dit appartement. Ook hier is weer een fijne badkamer gemaakt en is de box bekleed met kleine tegeltjes. Wanneer je om de box heen loopt ben je weer terug in de woonkamer.

MEER LEZEN
We zien wel vaker dat architecten ervoor kiezen om boxen in de ruimte te plaatsen. Op die manier kun je de ruimte opdelen en tegelijkertijd de ruimtelijkheid behouden. Kijk voor meer voorbeelden even bij deze oude boerderij met een zwarte box middenin de kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
Een minimalistisch huis met enorme bakstenen muren in Barcelona
Sluiten