Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 14 dec 2021

Minimalism meets maximalism: hoe je het maximale uit deze combi haalt

Twee extremen zijn het: minimalisme en minimalisme. Minimalisme dat alweer snel wat kaal lijkt en maximalisme dat weer te druk kijkt. Maar wat als je deze twee stijlen nu probeert te combineren? Het kan lastig zijn om de juiste balans te vinden. Wij hebben wel wat kleine tips om je interieur een grootse indruk te geven.

We hebben wat interieurs gevonden die een goede balans weten te vinden.

Minimalisme en maximalisme combineren

1. Een kleine gallery wall

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar als je hierboven kijkt zie je hoe tof het is. Ga voor een gallery wall dat een klein gedeelte van de muur inneemt. Door een groot stuk van de muur leeg te houden krijgt je gallery wall een rustige kijk.

Haal alles uit je interieur met een maximalistische gallery wall

2. Eén groot schilderij

Een makkelijkere manier om je muur mee in te vullen is door voor één groot schilderij te kiezen. Een schilderij in de grootte hierboven schreeuwt maximalisme. Wat je dan voor de stijl wilt is een minimalistische look. Een abstract schilderij met weinig vormen of rustige kleuren is dan perfect. Geometrische kunst is ook een goede keuze.

3. Grote ronde vormen

De strakke vorm van deze bank past geweldig binnen een modern minimalistische stijl. Maar tegelijkertijd omarmt de grote opvallende vorm van de bankleuning weer het maximalisme.

4. Een paar felle kleuren

Om toch die maximalistische stijl te krijgen wanneer het op kleuren aankomt, wil je voor een of twee felle kleuren kiezen. Deze verwerk je dan in rustige neutrale tinten die je vaak als basis in minimalistische interieurs ziet.

5. Druk behang mag!

Een druk printje op de muur kan prima, maar dan wil je niet teveel meubels in de ruimte hebben. Wij raden aan geen drukke print op de muur of vloer te kiezen als een van je meubels dit al heeft en vice versa. Bij een drukke botanische print als hierboven wil je dus meubels in zachte of rustige kleuren zoals roze.

Must see: we nemen een kijkje in het rustige, roze interieur van Missjettle

6. Een gewaagde maar elegante uitstraling

Gewaagd en elegant is een goede omschrijving voor de combinatie van minimalisme en maximalisme. Je wilt items die gedurfd zijn en toch een verfijnde uitstraling aan je interieur geven. Sierlijsten aan een lege effen muur helpen daar ook aan mee.

6. Weinig meubilair, maar eyecatching

Voor minimalisme wil je nooit dat het te druk eruit gaat ziet, want less is more. En in deze stijlencombinatie is dat nog nooit zo waar geweest. Je wilt namelijk dat ieder meubel en accessoire je écht pakt: ieder item staat er voor een reden.

Probeer daarbij erop te letten dat als je meerdere eyecatchers uitzoekt ze wel aan elkaar gewaagd zijn zodat het nog steeds een mooie gebalanceerde look oplevert. Of dat je items elkaar goed complimenteren zoals het vloerkleed en de bijzettafel doen bij de prachtige gouden bank in de foto.

Japandi combineert Scandinavisch en Japans design in één: zo pas je het toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ModsyELLE Decor

Reageer op artikel:
Minimalism meets maximalism: hoe je het maximale uit deze combi haalt
Sluiten