Maud van Dijck
Maud van Dijck Uncategorized 4 jan 2022

2022 wordt het jaar van het minimalisme: zo pas je het in huis toe

Eenvoud en tijdloos, daar staat minimalisme om bekend. En daarom is het geen wonder dat we deze interieurstijl ook in 2022 volop tegen gaan komen. Maar hoe bereik je nu het beste die trendy simpliciteit in je eigen interieur? De slogan less is more is waar minimalisme om draait.

Aangezien minimalisme zo veelzijdig en simpel is, combineer je het makkelijk met andere trends. We geven hieronder dan ook vier tips waarmee jouw minimalistische interieur klaar is voor het volgende jaar.

4 tips voor minimalisme in huis

1. Verwerk groen in je interieur

Groen lijkt dé trend te zijn voor 2022. Dus in je minimalistische interieur mogen een paar leuke plantjes niet ontbreken. Of verwerk groen als een tof accent in je neutraal getinte interieur. Zeker in de slaapkamer is groen een kleur die je interieur een opfrisser geeft.

Trend forecasting: een overzicht van alle kleurtrends van 2022

2. Strakke keukenkastjes

Zoals we al zeiden is less eigenlijk more voor je interieur. Kies dus een simpel en strak design voor je keukenkasten en je creëert zo een minimalistische uitstraling in de keuken. Houd je aanrecht verder ook vrij leeg. Het past namelijk beter bij de minimalistische stijl en het maakt koken in je keuken een stuk overzichtelijker.

3. Natuurlijke materialen voor textuur

Om het meeste uit je meubels en decoratie te halen wil je items die ook écht een toevoeging zijn aan je interieur. Voor balans in je interieur is hout bijvoorbeeld een materiaal wat eigenlijk niet mag missen in huis. Het is veelzijdig en brengt warmte met zich mee.

Maar naast hout zijn er ook andere natuurlijke materialen die veel textuur aan je interieur toevoegen. Zo heb je toffe rotan kastjes of leuke juten vloerkleden die een minimalistisch interieur net dat contrast geeft dat het nodig heeft. En met groen als trend voor 2022 staat het gebruik van meer duurzame materialen natuurlijk ook voorop in minimalisme en andere interieurstijlen.

Vloerkleed van jute in huis? Zo onderhoud je ‘m het beste

4. Veiligheid eerst

We verwachten ook dat veiligheid een belangrijkere rol in interieurkeuzes krijgt. Daarmee bedoelen we dat mensen items kiezen die naast esthetische waarde ook bijdragen aan het welzijn van jezelf (en je familie). Er zijn rolgordijnen die beschermen tegen UV-stralen en je ziet ook meer luchtbevochtigers in huizen verschijnen.

In een minimalistisch interieur passen deze items meestal, omdat de designs vaak simpel zijn. Kijk dus eerst naar de functionaliteit en focus daarna pas op het design.

Simpel en stijlvol: dit minimalistisch Scandinavische appartement doet het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
2022 wordt het jaar van het minimalisme: zo pas je het in huis toe
Sluiten