Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 20 apr 2018

Wonen met je vrienden in een zelfontworpen tiny house? Met dit woonconcept is het mogelijk

Wanneer je een beperkt aantal vierkante meters hebt, kan je tóch een leuke en persoonlijke ruimte creëren. Dat is de boodschap van het nieuwe woonconcept van MINI LIVING, genaamd BUILT BY ALL. Op de Salone del Mobile (een belangrijke jaarlijkse designbeurs in het Italiaanse Milaan) werd dit nieuwe woonconcept gepresenteerd, en Roomed was erbij!

Met MINI LIVING vloog ik afgelopen maandag naar Milaan om als eerste het nieuwe woonconcept te bekijken. En ik moet zeggen: ik ben onder de indruk! Het was heel tof om het concept met eigen ogen te zien. Ik kreeg een rondleiding van creative lead Oke Hauser en architectenbureau Studiomama en leerde alle ins en outs van het project kennen.

roomed-mini-living

In samenwerking met het Londense architectenbureau Studiomama presenteerde MINI het woonconcept MINI LIVING – BUILT BY ALL. Met dit project is er een nauwe samenwerking tussen de architect en de bewoners van het woonconcept mogelijk. Het idee is om een grote ruimte als een leegstaande loodsen, pakhuis of winkelcentra te verbouwen tot een grote ruimte met aantrekkelijke, persoonlijke woonruimtes. Deze persoonlijke woonruimtes zijn slechts 15 tot 20 m² groot, maar zijn van alle gemakken voorzien. Je creëert als het ware een microgemeenschap met verschillende tiny houses.

roomed-mini-living
roomed-mini-living
roomed-mini-living
roomed-mini-living

Op de foto’s zie je vier verschillende voorbeelden, duidelijk gemaakt met vier verschillende kleuren. Heel bijzonder hoe het karakter van de personen ook al naar voren komen. Zo zie je meteen dat de bewoner van de blauwe ruimte zich bezig houdt met muziek, terwijl de bewoner van de roze meer into fasion en designen is.

Het zijn uiteenlopende woonruimtes met ieder hun eigen kleuren, vormen, materialen en indeling. Deze woonruimtes zijn ontworpen in samenwerking met Studiomama, die we nog kennen van deze stijlvolle kledingkast slash roomdevider.

Gezamenlijke keuken

Een hele fijne ruimte is de keuken. De mintgroene keuken is stylish, echt een plek waar je gezellig samen kunt komen. Zie het als wonen in een huis met je beste vrienden, waar jullie toch allemaal een eigen persoonlijke ruimte hebben. Ideaal!

roomed-mini-living
roomed-mini-living

Zelf bouwen

Op de Salone del Mobile kregen wij ook de kans om onze eigen persoonlijke ruimte te ontwerpen. Niet met een creatief of luxe ontwerpprogramma, maar met een combinatie van onze handen, een blokkendoos en wat ruimtelijk inzicht. Want pas wanneer je het echt voor je ziet, krijg je een idee van hoe de ruimte in elkaar zit.

roomed-mini-living

Deze Wall of Fame symboliseert een steeds groter groeiende microgemeenschap. De persoonlijke woonruimte van Roomed’s Sharon is hier ook terug te vinden!

Vorig jaar

Dit is niet het eerste jaar dat MINI een bijzonder woonconcept presenteert in Milaan. Vorig jaar was Roomed’s Esmé onder de indruk van de duurzame installatie die het merk toen presenteerde, genaamd BREATHE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wonen met je vrienden in een zelfontworpen tiny house? Met dit woonconcept is het mogelijk
Sluiten