Let op! Deze 5 dingen in huis maken je minder productief

We hebben er allemaal wel eens last van: van die avonden waarop we niet meer van de bank afkomen. Netflix wordt onze beste vriend en na een avondje in de relax-modus duiken we vroeg ons bed in. Niets mis mee, maar soms is het irritant als me minder productief zijn. Al helemaal als we thuis werken. 

Deze vijf dingen zorgen er in ieder geval allemaal voor dat we ons luier voelen dan normaal. Een echte no-go in huis dus!

1. Een rommelig bureau

Je moeder heeft stiekem toch wel een beetje gelijk gehad al die keren dat ze je je bureau op liet ruimen. Een rommelig bureau zorgt er voor dat je hersenen zich minder goed kunnen focussen, waardoor je mentaal én fysiek sneller moe wordt.

2. Blauwe muren

Blauwe muren in de slaapkamer? Top idee! Maar in de rest van het huis kun je beter kiezen voor een ander kleurtje op de muur, aangezien de kleur blauw ervoor zorgt dat je bloeddruk daalt. En dat betekent dus ook dat je je wat slapper voelt en minder zin hebt om dingen te ondernemen.

lui-1

3. De stand van je thermometer

Koudere temperaturen zorgen er over het algemeen voor dat je een betere nachtrust hebt, maar veroorzaken zo dus ook een lui gevoel op de momenten dat dit niet zou moeten. Als je kamer een warmer temperatuurtje heeft, zul je waarschijnlijk ook actiever worden!

4. Hoge verlichting

Je herkent het vast wel: die late namiddag waarin het donker begint te worden, zodat het daglicht langzaam overgaat in de verlichting die boven je hoofd hangt. Dit tafereel zorgt er voor dat je vervolgens no way meer van de bank af wil komen. Mensen die in het daglicht werken slapen meestal ‘s nachts ook beter.

>> Lees ook: 8 tips om een donkere kamer lichter te laten lijken

5. Lavendel kaarsen

De geur van lavendel zorgt ervoor dat je sneller moe – en dus lui – wordt. Ideaal voor als je gaat voor een goede nachtrust dus, iets minder handig als je een to do lijstje moet afwerken…

Meer lezen over productiviteit?

Werk jij thuis en ben jij je plots bewust geworden van items in je huis die je productiviteit omlaag brengen? Lees dan even dit artikel met handige tips voor thuiswerkers!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Let op! Deze 5 dingen in huis maken je minder productief
Sluiten