Frederique Rekers
Frederique Rekers Badkamer 11 aug 2021

How to: zo maak je makkelijk en effectief een vieze douchekop schoon

Je huis moet zo nu en dan onderhouden worden en dit geldt natuurlijk ook voor je badkamer. Niet een kamer die je per se snel vergeet maar er worden wel vaak andere essenti├źle dingen vergeten. Neem bijvoorbeeld je douchekop schoonmaken: wanneer heb je dit voor het laatst gedaan?

Het uitstellen van schoonmaaktaken komt vaak doordat je denkt dat het moeilijk is en lang duurt, maar als het gaat om je douchekop is niets minder waar. Z├│ maak jij je douchekop makkelijk, effici├źnt en milieuvriendelijk schoon.

Wanneer moet jij je douchekop schoonmaken?

In water zit kalk en dit kan de gaatjes in de douchekop laten verstoppen. Goed om deze dus schoon te maken, maar hoe vaak?

Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak jij je douche gebruikt en met hoeveel mensen je samenwoont bijvoorbeeld. Houd er rekening mee dat je in ieder geval elk seizoen je douchekop mag schoonmaken zodat je voorkomt dat de sproeiers verstoppen.

Knoop het in je oren: dit is waarom koud douchen hartstikke goed is

Hoe maak je hem schoon

Voor een grondige schoonmaakbeurt heb je gelukkig niet veel nodig en hoef je waarschijnlijk niet eens voor naar de winkel. Als je een plastic zak hebt, rubberen band en wat witte azijn kan je beginnen.

Waarom witte azijn en niet een ontkalkmiddel? Azijn is milieuvriendelijker ├ęn je hebt het waarschijnlijk al in huis staan.

Vul de plastic zak (check wel eerst even of hij om je douchekop past) met witte azijn (verdun dit eventueel) en maak deze vast met een rubberen band om de douchekop heen. Zorg ervoor dat de douchekop onder het azijn zit.

Dit mag je dan een hele nacht laten staan en het enige wat je de volgende ochtend hoeft te doen is de zak verwijderen en je douchekop afvegen en voilà, jij hebt weer een schone douchekop!

De Roomed voorjaarsschoonmaak checklist: z├│ is jouw huis klaar voor de lente


Mocht je een grotere douchekop hebben (en als hij losgemaakt kan worden) maak dan de kop los en plaats deze dan in een bak met zijn. Dit kan je dan ook weer een nacht laten staan en ‘s ochtends afspoelen.

Als je helemaal zeker wil weten dat alle viezigheden weg zijn kan je in de ochtend je douchekop nog even poetsen met een borstel of oude tandenborstel zodat ook de sproeiers vrij zijn van bacteri├źn.

Let op: als je marmeren badkamertegels hebt of een natuurstenen douche, dan kan je dit met azijn makkelijk beschadigen. Kijk hier dus goed mee uit.

Kalk voorkomen

Als je de rest van je douche ook schoon wil houden is het aan te raden om na iedere douchebeurt je douche even droog te maken. Zo voorkom je dat er kalk op gaat zitten en krijg jij je douchekop makkelijker schoon.

Verder kan je af en toe je douche even afnemen met een allesreiniger zodat alles weer mooi glanst.

7 dingen die je vandaag nog kan schoonmaken met de vaatwasser

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyDouche-concurrent

Reageer op artikel:
How to: zo maak je makkelijk en effectief een vieze douchekop schoon
Sluiten