Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 jul 2018

Mieren bestrijden: zo kom je van de mieren in je keuken af

Heb jij sinds het zonnetje weer schijnt en de temperatuur weer aan de hoge kant is ook last van mieren in de keuken? We’ve got your back. Wij weten namelijk precies hoe je van die vervelende, krioelende beestjes op het aanrecht afkomt. Mieren bestrijden doe je zo!

Mieren bestrijden tip #1: Bestudeer de route van de mieren

Bestudeer de mieren voordat je ze gaat bestrijden. Oké, het is niet het leukste werk om minstens vijf minuten naar die kriebelende beestjes te kijken, maar het loont wel. Volg precies de route die de mieren lopen. Waar gaan ze heen? Waar komen ze vandaan? Stippel deze route uit. Deze kan namelijk goed van pas komen bij het bestrijden van de mieren.

Mieren bestrijden tip #2: Mieren haten koper

Mieren houden niet van koper. Fijn voor ons, want met een enkel koperdraadje kunnen wij er al voor zorgen dat mieren niet meer in huis komen. Koperdraad koop je gewoon in het tuincentrum. Leg stukjes koperdraad op de plekken waar de mieren het huis binnen dringen. De mieren zullen niet over het koperdraadje heen lopen, dus ze zullen op zoek moeten naar een nieuw huis!

Mieren bestrijden tip #3: Ga voor een mierenlokdoos

Een mierenlokdoos pakt het probleem bij de kern aan. De werksters (de beestjes die bij jou in de keuken komen) lopen zo’n lokdoosje in. In het lokdoosje zit een stofje dat door deze werksters wordt meegenomen het mierennest in. Je plaatst zo’n mierenlokdoos in de buurt van het mierennest, of op de looproute van de mieren. Deze oplossing is niet heel snel. Soms kan het een paar weken duren voordat alle mieren verdwenen zijn. Heb je na 4 weken nog steeds last van ongenodigde gasten, dan moet je de lokdoos vervangen.

Mieren bestrijden tip #4: Houd je aanrecht schoon

Misschien een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je geen etensresten op het aanrecht achterlaat. Was alles meteen af (of zet alles in de vaatwasser) en leg de schone borden weer in de kast. Maak het aanrecht nog een keertje extra schoon met veel zeepsop. Als de mieren er achter komen dat er op jouw aanrecht niets te halen valt, zullen ze niet zo snel meer terug komen.

Mieren bestrijden tip #5: Aan de slag met sterke geuren

Wist je dat mieren niet goed tegen sterke geuren kunnen? Dit zijn de geuren waar mieren niet tegen kunnen. Zo verdrijf je ze zonder pardon uit de keuken (en andere plekken waar de mieren niet gewenst zijn).

Last van andere beestjes? Roomed helpt je graag op weg met tips en tricks:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mieren bestrijden: zo kom je van de mieren in je keuken af
Sluiten