Middenin dit appartement in Amsterdam staat een heuse toren

Een toren in een appartement klinkt in eerste instantie niet heel logisch. Maar na het zien van dit appartement in Amsterdam denk je daar gegarandeerd anders over. Architectenbureau Mamm Design kreeg de opdracht om een licht appartement te ontwerpen waarin de bewoners altijd in contact met elkaar kunnen zijn. De constructie moest dus open zijn. Door een aantal muren te slopen komt het daglicht nu volop het appartement binnen. En die toren? Daar zitten alle belangrijke functies van het huis. Handig!

Doordat de architecten de indeling een stuk slimmer hebben aangepakt, lijkt het appartement ook een stuk groter. Woon je zelf in een klein huis, dan kan het dus slim zijn om eens kritisch naar de indeling te kijken. Is de indeling omgooien geen optie, dan hebben we nog een paar tips waarmee je jouw huis groter laat lijken.

De bewoners vonden het heel belangrijk dat er genoeg daglicht in het appartement zou zijn. Heel begrijpelijk, want wie wordt er nou niet blij van een fris en licht interieur. Vóór de verbouwing kwam het daglicht voornamelijk door de dakramen, maar het bleef beperkt tot het trappenhuis. Door een aantal muren op de verdieping weg te halen werd het appartement open en een stuk lichter. Alle belangrijke functies van het appartement, zoals de keuken, wc en badkamer werden in een toren geplaatst. Door de trap hieromheen te bouwen ontstond er een open trappenhuis.

Doordat de keukenvloer zich iets lager bevindt dan de rest van de verdieping, ontstaat er een knusse keuken. Gelukkig is het nog steeds een open ruimte, zodat je niet afgezonderd bent als je lekker staat te koken. Voordeel is ook dat de woonkamer niet zo snel rommelig oogt door alle spullen in de keuken, want de rommel haal je gemakkelijk uit het zicht. Is jouw aanrechtblad ook altijd een rommeltje? Met deze vier tips blijft jouw aanrecht altijd opgeruimd.

Onderin de toren bevinden zich de badkamer en de wc. Heel handig om die ruimtes in een centrale plek van het huis te plaatsen, zo is het voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. Het ‘dak’ van de toren is het domein van de kids. Bovenop de keuken hebben de architecten een plekje gemaakt waar de kinderen in alle rust kunnen spelen.

De slimme indeling van dit appartement in Amsterdam is heel erg gaaf! Wil je hier meer inspiratie over opdoen? Dit moderne huis in Parijs is het resultaat van twee appartement die zijn samengevoegd. Heel slim!

architizer.com

Reageer op artikel:
Middenin dit appartement in Amsterdam staat een heuse toren
Sluiten